Antena Meniu Search
x

Video Cum îţi poţi recupera banii dacă ai cumpărat bilete de la Blue Air, dar ţi-a fost anulat zborul

Mulţi dintre românii care au rămas pe drumuri se întreabă acum dacă şi cum pot fi despăgubiţi. După cum ziceam, sunt peste 10 mii de oameni afectaţi de această criză. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a făcut deja sesizări penale. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 07.09.2022, 16:42

Vezi și

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că alocă 5 milioane de lei, adică aproximativ un milion de euro companiei aeriene de stat TAROM, astfel încât să-şi pună aeronavele la dispoziţie şi să aducă toţi românii afectaţi de anularea zborurilor Blue Air în ţară. Potrivit MAE, sunt foarte mulţi români care în ultimele ore au apelat numărul unic de telefon pus la dispoziţie de către aceştia pentru asistenţă consulară şi cele mai multe apeluri au venit din ţări precum Marea Britanie, Spania, Portugalia sau Cipru.

De altfel, ANPC ne anunţă că toţi cei care au fost afectaţi de aceste anulări pot apela astfel încât să îşi primească banii pe care i-au cheltuit pe biletele de avion. Inclusiv privaţii s-au organizat destul de repede. Reprezentanţii ANAT au specificat că toţi cei care au cumpărat o vacanţă printr-o agenţie de turism vor ajunge cu siguranţă la destinaţie pentru că agenţiile au găsit rapid soluţii. Au apelat la diferiţi parteneri, au organizat chartere sau diferite rute cu autocarele.

În toată această criză, competitorii Blue Air au încercat să profite, dar şi să ajute, astfel încât au venit cu oferte promoţionale şi cu bilete de avion pentru destinaţiile afectate cu preţuri începând de la 50 de euro. 

Alin Burcea, ANAT, despre scandalul Blue Air: Niciun român nu va fi lăsat în urmă

Pe acelaşi subiect

Toţi românii care aveau programate călătorii cu Blue Air vor fi repatriaţi zilele acestea, fie pe zboruri regulate, fie pe curse charter, a declarat pentru News.ro Alin Burcea, prim-vicepreşedinte Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

''Niciun român nu va fi lăsat în urmă. Zilele acestea ii repatriem pe toti românii din străinătate, fie pe curse regulate, fie pe chartere. Noi am aflat ieri la ora 17.00 că Blue Air nu operează. Toţi cei care nu au putut fi ieri repatriaţi vor fi aduşi în ţară zilele acestea, când se găsesc variante de zbor. Fie cu alte companii aeriene, curse regulate, unde s-au găsit locuri, fie am vobit unde mai erau locuri pe diverse chartere. Turiştii nu plătesc nimic'', a declarat pentru News.ro Alin Burcea, prim-vicepreşedinte Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Acesta spune că a fost închiriat un avion de la Aegean Airlines, de către Paralela 45, Cocktail Holidays şi Travel Brands.

''Niciun cost nu va plana asupra turiştilor. Touroperatorii suportă inclusiv cazarea la hotel, dacă turiştii vor fi nevoiţi să stea o noapte-două în plus. Au fost cazuri în care pasagerii au fost aduşi pe alte aeroporturi şi transferaţi ulterior cu microbuze/autocare în localitatea de reşedinţă. Cei care ar fi trebuit să plece de mâine încolo, au trei variante: 1. Li se găseşte alternativă de zbor cu altă companie şi pleacă în destinaţia contractată. 2. Nu sunt de acord cu varianta propusă şi îşi iau integral banii înapoi de la agenţia de turism. 3. Dacă doresc să nu îşi piardă vacanţa pot să meargă pe alte variante de vacanţă, pe alte destinaţii'', a spus Alin Burcea.

Acesta spune că touroperatorii ar trebui să fie despăgubiţi.

''Din păcate, după doi ani de pandemie, avem de-a face cu alte situaţii deosebite şi ştim să reacţionăm în situaţii critice. Am cerut domnului premier să ne prindă şi pe noi într-o bază legală de despăgubire. Că şi agenţiile de turism pierd foarte mulţi bani cu aceste rerutări'', a adăugat reprezentantul ANAT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cum îţi poţi recupera banii dacă ai cumpărat bilete de la Blue Air, dar ţi-a fost anulat zborul