Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum modernizezi casa de la țară fără să o renovezi

Renovarea nu intră în planurile de anul acesta, și totuși, câteva schimbări sunt necesare. Iată cum poți aduce îmbunătățiri unei case, fără modificări majore.

de Redactia Observator

la 25.09.2017 , 17:22

Renovarea nu intră în planurile de anul acesta, și totuși, câteva schimbări sunt necesare. Iată cum poți aduce îmbunătățiri unei case, fără modificări majore.

Dacă răsfoiești o revistă de decorațiuni interioare și oftezi în timp ce îi întorci paginile, următorul gând va fi să schimbi aproape tot ce te înconjoară: parchetul, mobilierul, tapetul, draperiile. După care îți amintești că, anul acesta, bugetul nu te lasă să faci prea multe modificări în locuință.

Înainte să abandonezi ideea cu totul, trebuie să știi că marile schimbări pornesc de la idei simple. Cu alte cuvinte, nu ai nevoie de planuri grandioase și investiții majore, pentru a da o altă înfățișare casei tale și pentru a beneficia de mai mult confort.

Articolul continuă după reclamă

Ți-am pregătit o colecție de idei care te ajută să modernizezi o locuință în cel mai simplu mod. Câteva dintre ele sunt recomandări adresate proprietarilor de case de țară, care își doresc condiții de locuit mai bune și mai apropiate de avantajele oferite de oraș.

1. Multe sate nu sunt, în continuare, conectate la sistemul de alimentare cu apă curentă și la rețeaua de canalizare, altele folosesc un sistem care le aduce apa în curte, însă de transportul ei în baie și bucătărie, locuitorii sunt nevoiți să se ocupe singuri. Dincolo de aceste soluții, există sistemele de colectare a apei de ploaie și hidroforul, care poate realiza automat alimentarea locuinței cu apă.

Dacă poți asigura alimentarea cu apă curentă a băii sau a bucătăriei, pasul următor va fi să instalezi un boiler electric, de acest tip. De ce electric? Pentru că nu are nevoie de combustibil, este ușor de instalat pe perete, costurile nu sunt foarte mari și reprezintă una dintre cele mai simple modalități prin care poți moderniza o casă veche, după cum poți afla și de aici.

2. Schimbă corpurile de iluminat, în cele mai importante încăperi: livingul sau sufrageria, bucătăria, dormitorul și holurile. Vei vedea că lumina are un rol chiar mai important decât culoarea pereților, pe care, de altfel, o poate modifica.

Scoate din umbră colțurile întunecate, cu lămpi de podea; creează o zonă pentru citit, cu ajutorul unei veioze; accentuează micile detalii, precum rafturile cu cărți, cu ajutorul spoturilor luminoase încastrate; și creează un spațiu intim în bucătărie, instalând deasupra mesei o lampă mare, de tip pendul.

3. Recondiționează mobilierul vechi. Este o procedură cât se poate de modernă, pe care mulți arhitecți și decoratori o preferă, asta pentru că stilul vintage merită recuperat și readus în casele noastre. Dacă nu este vorba despre piese de mobilier cu o construcție complicată sau foarte prețioase, recondiționarea poate fi realizată pe cont propriu, începând cu reparațiile și curățarea suprafețelor și continuând cu șlefuirea, vopsirea și lăcuirea lemnului și schimbarea tapițeriei.

O transformare veritabilă a mobilierului vechi poate însemna să mergi chiar mai departe și să intervii și în ceea ce privește designul, folosindu-te de pictura pe lemn sau aplicând accesorii metalice.

4. Curățenie, reorganizare și un strop de vopsea - Iată trei lucruri pe care le poți face rapid și care nu implică mult efort sau costuri ridicate. Schimbă organizarea camerelor, mută piesele de mobilier, elimină tot ceea ce aglomerează inutil spațiul și aplică o nouă culoare de vopsea în camerele în care petreci mult timp sau care sunt vizitate de către cei care îți trec pragul.

Ce mai poți face, simplu și rapid: înlocuiește jaluzelele din întreaga casă, alegând cele mai noi modele, dar și cuverturile care îmbracă paturile și canapeaua. Vei vedea că, deși par lucruri neînsemnate, acestea sunt genul de schimbări pe care orice musafir le va observa imediat.

Sursa foto: Shutterstock

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Cum modernizezi casa de la țară fără să o renovezi