Antena Meniu Search
x

Video Cum să obţii o mărire de salariu? Argumentele care asigură cele mai mari şanse în discuţia cu angajatorul

Când aţi cerut ultima oară o mărire de salariu? Angajatorii au tot mai multe astfel de cereri în ultima perioadă, iar motivele sunt evidente: traiul e tot mai scump, iar veniturile nu ne mai acoperă toate cheltuielile.

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 17:58

Vezi și

Încă se găsesc locuri de muncă, iar experiența cazurilor reale arată că, în general, cui nu-i convine pleacă în altă parte. Unii, însă, pentru că nu vor să renunțe la angajator, colegi, atmosferă sau pur și simplu le place jobul la actualul angajator, vor o mărire de salariu.

Cum să obţii o mărire de salariu?

În primul rând când faci asta trebuie să ai o atitudine pozitivă, nu înseamnă că trebuie să fii servil, ci mai degrabă să arați că ești deschis la idei noi și ai o atitudine care poate să producă valoare muncii și implicit companiei. Oferirea unei măriri se întâmplă, să recunoaștem, și dacă superiorului îi place de tine. Nu trebuie decât să îți faci treaba bine și să fii respectuos. Gândirea task-urilor pe termen lung face din tine un angajat ideal. Unul care nu rupe ușa la prima variantă de a-și schimba angajatorul.

Dacă ai posibilitatea să aduci contracte la firmă şi dovezi ale implicării tale mai palpabile decât mulți alții. Dacă ai adus clienți, ai redus costurile pe anumite ramuri sau ai ajutat la dezvoltarea afacerii ești calificat la o mărire și ai cu ce să argumentezi. Dar fără presiune.

Pe acelaşi subiect

Un angajat bun este unul care investește în dezvoltarea lui. Asta se vede direct în munca pe care o face. Mărirea de salariu poate fi cerută și când cunoștințele pe care le-ai obținut, prin cursuri să zicem, pot ajuta la creșterea valorii firmei. Alt argument care este ușor de scos la suprafață.

Te-ai gândit să mai faci ceva pentru un ban în plus? Păi nu ar fi o variantă mai bună să fie din același loc unde lucrezi deja? Foarte bine. Poți prelua un proiect pe care îl poți duce la capăt și pentru câteva ore în plus, în primă instanță, pentru că rutina duce la efectuarea sarcinii din ce în ce mai repede, poți să ceri un ban meritat.

Inițiativa se răsplătește. Inovația și faptul că ești un tip creator poate să îți creeze o aură de angajat fără de care lucrurile nu se pot învârti în firmă sau departament. 

Ce nu trebuie să spui dacă vrei să obţii o mărire de salariu

Ce n-ar trebui să faci? Să spui că nu îți ajung banii ca să trăiești, să nu șantajezi cu plecarea în altă parte pentru un salariu mai bun, că muncești de ani de zile în aceeași companie și vrei să fii valorizat la comandă sau că meriți mai mult decât colegul tău pentru aceeași muncă. Asta ca sfat prietenesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Cum să obţii o mărire de salariu? Argumentele care asigură cele mai mari şanse în discuţia cu angajatorul