Antena Meniu Search
x

Video Cum şi câţi bani economisesc românii pe lună. Cum se aplică regula de 50/30/20

Vara a trecut, concediile s-au încheiat, iar toamna pare a fi un moment prielnic pentru a pune bani deoparte. Cel puţin aşa arată un studiu financiar realizat recent. 

de Angela Bertea

la 01.11.2023, 08:48

Vezi și

49% dintre cei chestionați au declarat că încep să își facă rezerve de bani mai ales toamna, în timp ce 23% spun că fac acest lucru pe tot parcursul anului. Potrivit studiului, 20 la sută, adică unul din cinci români nu reușește deloc să economisească, iar aproape 50% economisesc lunar cel mult 500 lei. Totodată, 10% declară că fac economii de cel puțin 1.000 lei pe lună. 

Mai mult, 18% dintre respondenți iau în calcul să pună bani deoparte și asta pentru că au cheltuit prea mult cu vacanțele din timpul verii, iar 31% consideră că toamna este un moment potrivit pentru a face asta. 

Cum economisesc românii

Pentru a și gestiona eficient banii, românii folosesc de cele mai multe ori regula 50/30/20. Unde 50 la sută reprezintă cheltuielile obligatorii, 30 la sută cheltuieli de plăcere, cum ar fi întâlniri cu prietenii iar 20 la sută pentru economii și investiții.

De altfel, specialistii financiari recomanda crearea unui fond de rezervă, pentru a nu ne destabiliza bugetul in cazul apariției unei cheltuieli neprevăzute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Cum şi câţi bani economisesc românii pe lună. Cum se aplică regula de 50/30/20