Antena Meniu Search
x

Video Curierii vor fi obligați să raporteze la ANAF clienții care plătesc cu banii jos la livrare

În curând, firmele de curierat vor fi obligate să furnizeze celor de la ANAF date despre clienţii care au plătit ramburs produsele comandate online. Prevederea se află în Ordonanţa de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern.

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 08:39

Vezi și

Potrivit Executivului, măsura a apărut din necesitatea statului de a colecta mai bine taxele şi impozitele. Mai precis, să elimine evaziunea fiscală pe care o fac foarte multe site-uri care vând exclusiv pe Internet şi care nu sunt înregistrate la ANAF. În special, cele care intermediaza vânzări.

Clienţii online care plătesc ramburs, declaraţi la ANAF

Adică fac un site pe care postează oferte de la diferite companii, îşi adaugă un mic comision, după care se asigură că marfa este expediată la timp către client. Datele pe care sunt obligate să le furnizeze firma de curierat se referă la numărul de înregistrare a comenzii, datele de identificare ale expeditorului, dar şi numele şi prenumele clientului şi adresa acestuia.

La fel de importantă este contravaloarea bunului livrat. 

"Zona de reglementare în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele şi impozitele de care este nevoie pentru ca bugetul naţional să poată furniza serviciile publice pe care cetăţenii români le aşteaptă", a declarat Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Curierii vor fi obligați să raporteze la ANAF clienții care plătesc cu banii jos la livrare