Antena Meniu Search
x

Curs BNR 11 iulie 2023. Dolarul american a coborât sub 4,5 lei, dar francul elveţian şi lira sterlină şi-au îmbunătăţit masiv situaţia

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 11 iulie 2023, iar cifrele afişate arată că dolarul american a coborât, pentru prima dată după mult timp, sub pragul psihologic de 4,5 lei.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 13:14

Dolarul american a coborât sub pragul de 4,5 lei
Dolarul american a coborât sub pragul de 4,5 lei - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină.

Concret, leul românesc a câştigat încă aproape doi bani în raport cu dolarul american, după ce în ziua precedentă mai câştigase aproape patru bani. În aceste condiţii, dolarul american a coborât de la 4,55 lei, cota la care era evaluat în cursul zilei de vineri, la 4,49 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a pierdut teren masiv, peste doi bani, atât în raport cu francul elveţian, cât şi în raport cu lira sterlină. Astfel că francul elveţian a ajuns să fie evaluat la aproape 5,1 lei, iar lira sterlină a ajuns să fie evaluată la aproape 5,81 lei.

Leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro, dar vorbim despre un câştig nesemnificativ, astfel că moneda unică euro continuă să fie evaluată la circa 4,95 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape un leu, astfel că gramul de aur a ajuns să fie evaluat, din nou, la peste 280 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 11 iulie 2023. Dolarul american a coborât sub 4,5 lei, dar francul elveţian şi lira sterlină şi-au îmbunătăţit masiv situaţia