Antena Meniu Search
x

Curs BNR 14 august 2023. Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 14 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 13:27

Leul românesc a început prost săptămâna
Leul românesc a început prost săptămâna - Profimedia
  • Leul românesc a început prost săptămâna.

Leul românesc a început prost săptămâna, pierzând peste un ban în raport cu dolarul american, aproape un ban şi jumătate în raport cu lira sterlină şi aproape doi bani în raport cu francul elveţian.

Asta înseamnă că dolarul american a depăşit pragul de 4,51 lei, francul elveţian se apropie de 5,15 lei, iar lira sterlină a depăşit pragul de 5,73 lei.

Leul românesc a pierdut teren inclusiv în raport cu moneda unică euro, însă vorbim despre o pierdere nesemnificativă, ceea ce înseamnă că moneda unică euro se menţine, practic, undeva la 4,94 lei.

Şi preţul pentru un gram de aur a crescut, însă cu doar aproximativ 18 bani. Chiar şi aşa, gramul de aur se apropie de 278 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 14 august 2023. Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele monede străine