Antena Meniu Search
x

Curs BNR 15 iunie 2023. Leul românesc, câştig substanţial în raport cu dolarul american şi lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 15 iunie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 15.06.2023, 13:22

Leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american, în ultimele zile
Leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american, în ultimele zile - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american şi lira sterlină.

Concret, leul românesc a câştigat peste un ban în raport cu cele două monede amintite, iar asta înseamnă că dolarul american a coborât sub 4,58 lei, iar lira sterlină a coborât sub 5,79 lei.

Este remarcabil în special câştigul avut în raport cu dolarul american care, de exemplu, era evaluat pe 6 iunie 2023 la aproape 4,64 lei.

De asemenea, leul românesc a câştigat aproape un ban şi în raport cu francul elveţian, iar asta înseamnă că francul elveţian a ajuns să fie evaluat joi, 15 iunie 2023, la 5,0714 lei.

Singura monedă străină importantă care a avut câştig de cauză în raport cu leul românesc este moneda unică euro. Aceasta este evaluată joi, 15 iunie 2023, la aproape 4,96 lei.

Preţul pentru un gram de aur a continuat să scadă joi şi a scăzut cu mult, respectiv cu aproape trei lei şi jumătate. Asta înseamnă că gramul de aur costă 284,33 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 15 iunie 2023. Leul românesc, câştig substanţial în raport cu dolarul american şi lira sterlină