Antena Meniu Search
x

Curs BNR 17 august 2023. Leul românesc pierde mai mult de doi bani în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 17 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o nouă zi slabă, în special în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 13:13

Leul românesc a prins o nouă zi slabă în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a prins o nouă zi slabă în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o nouă zi slabă în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut mai mult de doi bani atât în raport cu dolarul american, cât şi în raport cu francul elveţian. Asta înseamnă că dolarul american se apropie de 4,54 lei, prag pe care nu l-a mai atins din 7 iulie 2023, când depăşea chiar 4,55 lei, iar francul elveţian a depăşit pragul de 5,16 lei pentru prima dată în ultimele circa trei săptămâni.

Leul românesc a pierdut aproape un ban şi în raport cu lira sterlină, care a depăşit pragul de 5,77 lei. În schimb, raportul dintre leul românesc şi moneda unică euro a rămas aproximativ asemănător precum cel din ziua precedentă, moneda unică euro fiind evaluată la 4,9345 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu circa 32 de bani, gramul de aur fiind evaluat joi, 17 august 2023, la 276,6 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 17 august 2023. Leul românesc pierde mai mult de doi bani în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian