Antena Meniu Search
x

Curs BNR 26 iulie 2023. Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu francul elveţian şi lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 26 iulie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi proastă, cedând teren masiv mai ales în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 13:09

Leul românesc a prins o zi slabă în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a prins o zi slabă în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi slabă în raport cu principalele monede internaţionale.

Concret, leul românesc a pierdut aproape trei bani în raport cu lira sterlină, care se apropie de 5,75 lei, şi peste patru bani în raport cu francul elveţian, care se apropie de 5,17 lei.

În plus, leul românesc a pierdut aproape un ban şi în raport cu moneda unică euro, care se apropie de pragul de 4,93 lei.

Pe de altă parte, leul românesc şi-a îmbunătăţit situaţia în raport cu dolarul american, dar nu cu mult, ceea ce înseamnă că dolarul american continuă să fie evaluat la peste 4,45 lei.

Căderea leului românesc s-a resimţit şi în ceea ce priveşte evoluţia preţului la aur. Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape 1,3 lei, astfel că gramul de aur este evaluat la 282,2 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 26 iulie 2023. Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu francul elveţian şi lira sterlină