Antena Meniu Search
x

Curs BNR 30 iunie 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 30 iunie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv, în special în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 13:16

Leul românesc termină prost o săptămână pe care o începuse bine
Leul românesc termină prost o săptămână pe care o începuse bine - Profimedia
  • Leul românesc încheie prost o săptămână pe care o începuse bine.

Ce a început bine pentru leul românesc, săptămâna aceasta, s-a încheiat foarte prost, leul românesc fiind surclasat vineri, la cursul BNR, atât de dolarul american, cât şi de lira sterlină.

Concret, leul românesc a pierdut aproape trei bani în raport cu dolarul american şi chiar peste trei bani în raport cu lira sterlină. Astfel, trebuie precizat că dolarul american a început săptămâna la 4,54 lei şi o termină la peste 4,57 lei, în timp ce lira sterlină termină săptămâna la peste 5,78 lei, după două zile la rând în care abia depăşea 5,75 lei. 

Leul românesc a pierdut teren, vineri, şi în raport cu francul elveţian, dar vorbim despre o pierdere mult mai mică, francul elveţian menţinându-se la 5,07 lei. Pe de altă parte, leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro, dar şi aceasta se menţine la peste 4,96 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut din nou, de această dată cu peste 1,5 lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie evaluat vineri, 30 iunie 2023, la peste 280 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 30 iunie 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină