Antena Meniu Search
x

Curs BNR 4 august 2023. Leul românesc pierde aproape 3 bani în raport cu lira sterlină, care trece de 5,75 lei

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 4 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc termină săptămâna în genunchi, în special în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 13:18

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină - Profimedia
  • Leul românesc a terminat săptămână în genunchi, pierzând teren în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut circa 2,7 bani în raport cu lira sterlină, în ultimele ore, astfel că aceasta a depăşit pragul de 5,75 lei. Chiar şi aşa, lira sterlină se menţine încă departe de nivelul record atins la începutul săptămânii, când era evaluată la 5,7674 lei.

De altfel, vineri, 4 august 2023, leul românesc a pierdut teren în raport cu toate principalele monede străine. A pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu moneda unică euro, peste o jumătate de ban în raport cu dolarul american şi aproape o jumătate de ban în raport cu francul elveţian.

În aceste condiţii, moneda unică euro a trecut de 4,95 lei, dolarul american a trecut de 4,52 lei, iar francul elveţian se apropie de 5,16 lei.

Şi preţul pentru un gram de aur a crescut, însă doar cu circa patru bani, ceea ce înseamnă că preţul pentru un gram de aur se menţine undeva la 281,3-281,4 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 4 august 2023. Leul românesc pierde aproape 3 bani în raport cu lira sterlină, care trece de 5,75 lei