Antena Meniu Search
x

Curs BNR 6 iulie 2023. Leul românesc pierde mai mult de doi bani, într-o singură zi, în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 6 iulie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi nefastă, fiind surclasat de principalele monede străine, în frunte cu francul elveţian şi cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 13:13

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a prins o zi nefastă în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut mai mult de doi bani, într-o singură zi, în raport cu francul elveţian şi chiar aproape trei bani în raport cu lira sterlină. Asta înseamnă că lira sterlină s-a apropiat cu paşi mari de pragul psihologic de 5,8 lei, iar francul elveţian s-a apropiat de pragul de 5,08 lei.

Mai mult, leul românesc a pierdut peste un ban şi jumătate în raport cu dolarul american, care a ajuns să fie evaluat la aproape 4,56 lei, şi aproape jumătate de ban în raport cu moneda unică euro, care a depăşit, din nou, pragul de 4,95 lei.

În schimb, preţul pentru un gram de aur a scăzut, dar vorbim despre o scădere cu numai 60 de bani, ceea ce înseamnă că gramul de aur este evaluat joi, 6 iulie 2023, la aproximativ 281 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 6 iulie 2023. Leul românesc pierde mai mult de doi bani, într-o singură zi, în raport cu francul elveţian şi cu lira sterlină