Antena Meniu Search
x

Curs BNR 8 iunie 2023. Leul românesc surclasează francul elveţian, dar şi alte monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 8 iunie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc îşi continuă perioada bună, câştigând clar duelurile avute cu cele mai importante monede străine.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 13:16

Leul românesc traversează o perioadă bună, în raport cu monedele străine importante
Leul românesc traversează o perioadă bună, în raport cu monedele străine importante - Profimedia
  • Leul românesc traversează o perioadă bună, în raport cu principalele monede străine.

De departe cea mai mare victorie de astăzi a leului românesc este cea repurtată împotriva francului elveţian. Leul românesc a câştigat aproape patru bani în raport cu francul elveţian, în ultimele ore, astfel că francul elveţian a ajuns să fie evaluat la mai puţin de 5,08 lei.

Leul românesc a obţinut victorii importante şi în raport cu dolarul american şi lira sterlină, care s-au depreciat cu mai mult de un ban fiecare în ultimele ore. Asta înseamnă că dolarul american este evaluat joi, 8 iunie 2023, la 4,6181 lei, iar lira sterlină este evaluată la 5,7545 lei.

Leul românesc a câştigat inclusiv duelul cu moneda unică euro, aceasta ajungând să fie cotată la 4,9543 lei.

Şi preţul pentru un gram de aur a continuat să scadă. Ba chiar a fost vorba despre o scădere abruptă, preţul pentru un gram de aur scăzând cu aproape patru lei faţă de ziua precedentă. Asta înseamnă că un gram de aur este evaluat joi, 8 iunie 2023, la puţin peste 289 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 8 iunie 2023. Leul românesc surclasează francul elveţian, dar şi alte monede străine