Antena Meniu Search
x

Video "De ce să mai dăm bani undeva, dacă putem şi singuri". Cât a ajuns să coste o nuntă în 2023. Prețurile, mai mari cu peste 20%

Puţin dar de calitate este trendul pentru nunţile anului 2023. Scumpirile au convins cuplurile să fie mai cumpătate când vine vorba de petreceri. Invitaţii sunt aleşi pe sprânceană, decorul e minimal, formaţia e tăiată de pe listă şi se renunţă şi la înregistrarea video a momentului. În schimb, nu se face rabat de la mâncare sau băutură iar mirii nu mai ţin cont de cheltuieli când vine vorba de ţinute. 

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 15:11

Nunta
Nunta - Profimedia Images

Ana şi Ghenadie se căsătoresc în iulie. Au tăiat din buget cel mai mult pentru servicii: sunt mulţumiţi cu un decor simplu iar pentru valsul mirilor nu au luat lecţii. 

Ghenadie, viitor mire: De ce să mai dăm bani undeva, dacă putem şi singuri? Decor am ales cu flori. Simple, culoarea albă.

Pentru economie, unii apelează la aranjamente din flori artificiale.

Iulia Mocanu, decorator: Florile naturale s-au scumpit destul de mult şi atunci se orientează către florile artificiale. Ca exemplu, decorul din spatele meu ilustratie cu el porneşte de la 130 de lei şi poate să ajungă la maxim 400, 450 de lei.

Pe acelaşi subiect

Ana Haralambie, organizator târg de nunţi​: Faţă de alte ediţii. S-au căutat de data aceasta produsele şi serviciile cu un preţ mediu, nu s-au mai aruncat la cele mai scumpe.

Din cauza preţurilor care ajung şi la 2000 de euro, mulţi se gândesc să renunţe la filmarea evenimentului

Din cauza preţurilor care ajung şi la 2000 de euro, mulţi se gândesc să renunţe la filmarea celui mai important eveniment din viaţa lor şi rămân doar cu poze. Cât despre muzică, o formaţie cu renume poate ajunge şi la 12.000 de euro. Aşa că un dj este alegerea perfectă.

 Carmen Ioniţă, organizator de evenimente: Noi avem destul de multe evenimente anul acesta ori cu DJ, ori cu orchestră. Nu prea le avem pe amândouă.

Pentru ţinute şi locaţie însă, tinerii nu sunt dispuşi să facă vreun compromis. 

Ana, viitoare mireasă: Cel mai mult pe rochie o să dăm, pe restaurant şi costum. Asta cred că o să ne coste cel mai mult. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Acesta este cel mai căutat model de rochie de mireasă din 2023. Decolteul în V, mânecile bufante, dar şi aplicaţiile cusute manual, fac rochia să fie desprinsă ca dintr-o poveste, iar miresele îşi doresc să fie prinţese în ziua nunţii.

Raluca Irimia, designer de nuntă: Ca să îţi iei o rochie de mireasă frumoasă şi de bună calitate îţi trebuie un buget de cel puţin 5000 de lei.

Şi domnii vor să fie cât mai eleganţi.

Andrei Ionescu, consilier vânzări atelier de costume: O nuanţă deschisă sau merg pe o nuanţă simplă, spre exemplu bleumarin. 3500 de lei, inclusiv modificările.

Deşi totul este mai scump cu cel puţin 20% faţă de anul trecut, există şi localuri cu oferte speciale.

Elena Ungureanu, manager organizare evenimente restaurant: Meniurile noastre sunt all inclusive. Pornesc de la 86 de euro. Cel mai scump meniu este de 100 de euro. Sushi, creveţi, pulpă de raţă. În ultima perioadă, mirii optează pentru această opţiune.

După pandemie, nunţile în aer liber au luat amploare, iar trendul se păstrează şi în acest an. În medie, o nuntă în 2023 are 150 de invitaţi. Costurile totale se ridică în acest caz la circa 12.000 de euro. O regulă nescrisă spune că dacă sunteţi invitaţi, ar fi bine să oferiţi dublul meniului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » "De ce să mai dăm bani undeva, dacă putem şi singuri". Cât a ajuns să coste o nuntă în 2023. Prețurile, mai mari cu peste 20%