Antena Meniu Search
x

Video Delicatesele sezonului, mai scumpe decât carnea. Cât a ajuns să coste un kilogram

Urzicile au preţuri usturătoare! Delicatesele sezonului au ajuns să fie mai scumpe decât carnea sau fructele de mare. Deşi pieţele sunt pline, clienţii cumpără doar de poftă. Un kilogram ajunge să coste chiar şi 60 de lei, dublu faţă cât costa anul trecut. Vă dăm însă un pont: în supermarket se găsesc la jumătate de preţ.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.03.2024, 21:16

Vezi și

Munca şi pofta se plătesc scump. Un kilogram de urzici în piaţă costă practic mai mult decât un kilogram de carne. Faţă de anul trecut, preţul este chiar dublu în pieţe.  Cu toate astea oamenii cumpără. Preţurile sunt la jumătate în supermarket. O pungă cu 500 de grame costă 15 lei la raft.

Cea mai bună combinaţie este cu ouă ochiuri şi mămăligă 

Pentru cumpărători munca începe odată cu prepararea. Spălatul şi curăţatul urzicilor este un ritual în sine. De aici, reţeta este simplă. Atenţie, însă, urzicile se înjumătăţesc după fierbere. "Facem un sos din ceapă, roşii, ulei, după care lăsăm. Când sosul va fi gata vom adauga urzicile noastre opărite. Vă daţi că dintr-un kilogram cred că vor rămâne undeva la 400-500 de grame. Urzica fiind sălbatică o să aibă un gist mai aspru. Şi adăugaţi spanac? Da! Spanac şi fiecare ce doreşte", a declarat Florin Vechiu, bucătar.

Cea mai bună combinaţie este cu ouă ochiuri şi mămăligă. Pe lângă gustul unic, urzicile sunt si foarte sănătoase. "Urzicile sunt extraodinare din punct de vedere nutriţional. În primul rând, au cid folic, ceea ce îl găsim foarte rar în zona de legume şi fructe, au un aport foarte bun de vitamina A. Dacă discutăm despre o cantitate care să ne permită nişte beneficii reale asupra sănătăţii, vorbim despre 300 de grame pe o servire, măcar de 2-3 ori pe săptămână", a declarat Ionuț Ignat, nutriţionist. Urzicile nu sunt singurele care au invadat tarabele. La mare căutare este şi leurda, usturoiul sălbatic, care în pieţe se vinde cu 3 lei legătura. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Delicatesele sezonului, mai scumpe decât carnea. Cât a ajuns să coste un kilogram