Antena Meniu Search
x

Video Descinderi în Bolintin Vale, la centrele de fier vechi. Mii de kg de deşeuri, arse ilegal. Dosar penal, pedeapsa fiind între 3 şi 5 ani

Descinderi de amploare în județul Giurgiu la mai multe firme bănuite de ilegalităţi în domeniul deșeurilor feroase și neferoase, unde 30 de comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit mai mulți operatori care nu aveau acte de reglementare pentru centre de dezmembrări auto. Potrivit ministrului Mediului, Tanczos Barna, zeci de mii de kilograme de deşeuri arse ilegal aici, iar pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, pedeapsa fiind între 3 şi 5 ani.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 25.08.2022, 15:00

Vezi și

În Bolintin Vale, au fost descinderi încă de dimineață. 30 de comisari ai Gărzii de Mediu, care au descins de la mai mulți operatori care colectează deșeuri feroare și ne feroase, mai precis centrele de dezmembrări auto ilegale, dezmembrări pentru care respectivele persoane nu au acte de reglementare. Comisarii verifică și transporturile de deșeuri din zonă, pentru a se asigura că este respectată legea.

La aceste descinderi participă inclusiv ministrul Mediului, Tanczos Barna, care ajută la coordonarea acțiunii

"Nu există formă legală pentru aceste activităţi. Am venit, am constatat acest lucru, cantităţile vor fi confiscate şi recomand încă o dată persoanelor care s-au specializat în această activitate (colectare deşeuri fier vechi, n.r.) să obţină formele legale şi să desfăşoare activitate în mod legal. Pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, iar pedeapsa este între 3 şi 5 ani. Se vor confisca materialele şi va fi un prejudiciu pentru acea persoană fără doar şi poate. Se vor aplica amenzile de rigoare pentru activitate ilegală pe partea economică şi sper ca cei care s-au specializat în aceste activităţi să intre pe calea legalităţii şi să-şi autorizeze activitatea”, a declarat Ministrul Mediului, Tanczos Barna.

"În această dimineaţă, Garda Naţională de Mediu (GNM), împreună cu Jandarmeria şi Poliţia au descins în zona Bolintin Vale, pentru surprinderea activităţilor ilegale din domeniul deşeurilor. În teren sunt 15 echipe de control, formate din 30 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, 35 de poliţişti din cadrul Poliţiei Române, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Ordine Publică şi 60 de jandarmi", precizează sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Tanczos, după controlul din Bolintin Vale: Pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, pedeapsa este între 3 şi 5 ani

Persoanele care s-au specializat în activităţi ilegale în domeniul deşeurilor trebuie să intre pe calea legalităţii şi să-şi autorizeze activitatea iar pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, pedeapsa fiind între 3 şi 5 ani, a mai declarat Tanczos Barna. 

"Nu există formă legală pentru aceste activităţi. Am venit, am constatat acest lucru, cantităţile vor fi confiscate şi recomand încă o dată persoanelor care s-au specializat în această activitate (colectare deşeuri fier vechi, n.r.) să obţină formele legale şi să desfăşoare activitate în mod legal. Pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, iar pedeapsa este între 3 şi 5 ani. Se vor confisca materialele şi va fi un prejudiciu pentru acea persoană fără doar şi poate. Se vor aplica amenzile de rigoare pentru activitate ilegală pe partea economică şi sper ca cei care s-au specializat în aceste activităţi să intre pe calea legalităţii şi să-şi autorizeze activitatea.

Pot să se intereseze la vecinul care a făcut aceste demersuri... Trebuie să scoată autorizaţie pentru locaţie, trebuie să aibă terenul în proprietate sau în chirie, trebuie să autorizeze platforma, trebuie să betoneze etc. Sunt condiţiile legale pe care vecinii le au şi unde am văzut că există forme, deja, într-o anumită măsură. Sunt zeci de mii de kilograme de deşeuri arse ilegal aici. Se va cântări toată cantitatea în momentul confiscării şi va intra într-un circuit de valorificare legală", a afirmat Tanczos.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Descinderi în Bolintin Vale, la centrele de fier vechi. Mii de kg de deşeuri, arse ilegal. Dosar penal, pedeapsa fiind între 3 şi 5 ani