Antena Meniu Search
x

Video Domeniul în care salariul minim va creşte prin lege la 3.000 de lei. 280.000 de români nu vor mai plăti nici impozitul

Salariul minim în agricultură și în industria alimentară crește la 3.000 de lei brut. Creșterea face parte din pachetul de măsuri economice promovate de coaliția de guvernare. Se măreşte şi norma de hrană pentru spitale. Proiectul a fost dezbătut deja şi votat în Camera Deputaţilor.

de Larisa Bernaschi

la 13.04.2022, 14:33

Vezi și

Este vorba despre două măsuri din programul anunţat de către Guvern care au fost votate deja în Parlament. În primul rând, salariul minim pentru cei care lucrează în agricultură sau în industria alimentară va creşte la 3.000 de lei. Acest lucru se va întâmpla imediat ce preşedintele Klaus Iohannis promulgă această lege şi este publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba despre aproximativ 280.000 de români care lucrează în această zonă şi care vor fi scutiţi şi de plata unor taxe precum impozitul pe venit din salariu sau contribuţia la sănătate. Vor plăti doar contribuţia către sistemul de pensii şi în plus de asta, o modificare făcută prevede ca cei care vor să contribuie la pilonul 2 de pensii, adică 3,75% din salariu, să poată opta să facă acest lucru.

Un alt proiect important care a mai fost adoptat în Camera Deputaţilor se referă la norma de hrană. Aceasta va fi dublată de la 11 lei la 22 de lei.  Această măsură urmează să intre în vigoare abia de la 1 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Domeniul în care salariul minim va creşte prin lege la 3.000 de lei. 280.000 de români nu vor mai plăti nici impozitul