Antena Meniu Search
x

Video Efectele războiului: Cum e afectată România de criza din Ucraina

Războiul din Ucraina adânceşte tot mai mult criza energetică din România. Efectele războiului ne afectează în mod direct pe toţi, mai ales în ceea ce priveşte criza energetică. Cu atât mai mult cu cât măsurile promise de politicienti şi atât de aşteptate de români rămân pentru moment doar promisiuni.  

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 14:26

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

La începutul săptămânii trecute, social democraţii spuneau că vom cumpăra, timp de trei luni, benzină şi motorină mai ieftine. Era în discuţie înjumătățirea accizei, care ar fi redus prețul la pompă cu peste 1 leu. Un ajutor consistent, în condiţiile în care litrul de benzină, de exemplu, a trecut de 7 lei.

Măsura însă s-a împotmolit. Argumentul? Nu avem derogare de la Uniunea Europeana  să facem acest lucru. În plus, am pierde bani din bugetul de stat. 

A doua promisiune abandonată este reducerea TVA-ului din facturi. De la 19 la 5 la sută. Au tot discutat până au ajuns la concluzia că impactul va fi minor. 

 A treia măsură foarte aşteptată de şoferi este plafonararea tarifelor RCA pentru 6 luni. Asigurătorii ar fi fost obligaţi să respecte preţurile de referinţă şi să vândă asigurări la tarife corecte, nu la cele practicate până acum. Propunerea a venit de la Ministerul Finanţelor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Deocamdată, proiectul e în transparenţă decizională. Dar nu ştim dacă va mai ajunge pe masa Guvernului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Efectele războiului: Cum e afectată România de criza din Ucraina