Antena Meniu Search
x

Elon Musk se pregătește să investească în Mexic - Reuters

Elon Musk intenționează să investească în statul mexican Nuevo Leon, aflat la granița cu statul american Texas, au declarat luni două persoane familiare cu planurile miliardarului. Acesta a avut recent o întâlnire cu guvernatorul local, Samuel Garcia, împreună cu alți oficiali locali și cu Ken Salazar, ambasadorul SUA în Mexic, a declarat una dintre sursele citate de Reuters.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 11:27

Elon Musk, CEO-ul Tesla
Elon Musk plănuiște să investească în Mexic - Hepta

Musk pare interesat de Santa Catarina, o localitate de la periferia capitalei de stat Monterrey, unul dintre cele mai mari și mai bogate orașe din Mexic. Sursele citate de Reuters nu au detaliat ce planuri are miliardarul. Un purtător de cuvânt al autorităților locale a refuzat să comenteze la rândul său informația. Nici Tesla, nici ambasada SUA, nici un oficial din Santa Catarina nu au răspuns solicitărilor înaintate de jurnaliști.

Vizita lui Musk la Nuevo Leon a fost acoperită inițial de mass-media mexicană. Mai multe publicații au publicat fotografii cu acesta din timpul vizitei, inclusiv una în care apare împreună cu soția lui guvernatorului Garcia, Mariana Rodriguez.

Trebuie precizat că localitatea în care Musk vrea să investească este la mică distanță de uzina Tesla din Austin, Texas. Această fabrică are propria cale de acces la punctul de trecere a frontierei dintre SUA și Mexic din Nuevo Leon pentru a facilita comerțul pentru furnizorii locali, a anunțat guvernul de stat în august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Elon Musk se pregătește să investească în Mexic - Reuters