Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Entuziasm pe litoral: 2024 se anunță a fi cel mai bun an pentru turismul românesc

A fost ultima zi de distracţie din minivacanţa de Rusalii, dar prima pentru cei mai tineri dintre noi care au intrat deja în vacanţa mare. Zeci de mii de oameni au evadat pentru trei zile dintre betoane şi au fugit să se relaxeze la mare sau la munte. Iar acum cedează locul elevilor şi studenţilor. În staţiunile de la mare au fost depăşite toate aşteptările. Având în vedere valul de turişti, specialiştii estimează că 2024 va fi cel mai bun an pentru litoralul românesc.   

de Andreea Filip

la 24.06.2024 , 17:59

Canicula din oraşe, briza mării şi apa răcoritoare. A fost ecuaţia câştigătoare pentru un val nesperat de turişti pe litoralul românesc în minivacanţa de Rusalii.  

Eforie Nord a fost una dintre cele mai căutate stațiuni de pe întreg litoralul din această minivacanță. Românii au fugit de caniculă din țară și s-au bucurat de briza răcoroasă și de o baie în mare. 

Dacă pentru cei mai mulţi distracţia de la malul mării se încheie astăzi cu nervii din trafic, pentru alţii concediul abia începe. De la nord la sud, litoralul îi aşteaptă acum şi pe cei mai tineri dintre turişti. În special, pe studenţi. 

Vezi și

Stațiunile de pe litoral, pline de turiști în minivacanța de Rusalii

Pe acelaşi subiect

De altfel, în Costineşti a fost mai aglomerat decât în plin sezon estival. Peste 30.000 de turişti au ajuns în aşa numita staţiune a tineretului. 

În total, peste 80.000 de turişti au ales litoralul în minivacanţa de Rusalii. Mai mulţi decât anul trecut. 

"E un început foarte bun de sezon. 1 mai, 1 iunie, dar acest weekend mai ales ne-au convins că vom avea un sezon mult mai bun decât cele precedente. Românii au dat fugă la mare pentru a prinde apa marii foarte caldă și temperaturile foarte bune, dar și cele mai mici tarife", a Corina Martin, președinte RESTO.

Cei care au simţit nevoia de şi mai multă răcoare, au ales staţiunile de la munte. Şi în Poiana Braşov au ajuns zilele acestea mii de turişti. 

La mare sau la munte, turiştii se bucură din plin de zilele libere. Iar în mai puţin de două luni o vor lua de la capăt. Următoarea minivacanţă va începe pe 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, atunci când angajaţii vor avea parte de patru zile libere.  

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri economice » Entuziasm pe litoral: 2024 se anunță a fi cel mai bun an pentru turismul românesc