Video Cât costă o croazieră de 7 nopţi în Mediterana de Vest. Avantajul găsit de Fabio, care a vizitat până acum 185 de ţări
Sezonul croazierelor se lansează la apă! Şi românii devin tot mai interesaţi de un astfel de turism: cererea a crescut cu 30% în acest sezon, iar în topul cererilor sunt călătoriile pe Mediterană.
Fabio a văzut 185 de ţări în călătoriile sale pe apă. În următoarea croazieră, va vizita Dubai, Seychelles şi Mauritius. "Am optat pentru ţări unde foarte greu ajungi. De exemplu, Bora Bora, Maldive şi partea de China şi Japonia. Vasul de croazieră m-a dus acolo unde mi-am dorit şi cu un preţ foarte mic", spune Fabio Niţă.
Avantajele croazierelor fac cu ochiul românilor. Mediterana de Vest este în topul preferinţelor pentru o aventură pe mare. Punctul de plecare este Civitavecchia, lângă Roma, şi itinerariul cuprinde oraşele Savona, Marsilia, Barcelona, Palermo şi insula Ibiza. Un sejur de şapte nopţi porneşte de la 800 de euro de persoană. Însă cazările pre şi post croazieră şi biletele de avion urcă nota de plată la 1.200 de euro.
Cât costă o croazieră care ajunge în destinaţii exotice
Cine vrea o experienţă exotică, poate alege o călătorie prin Miami, Jamaica, Mexic şi Caraibe. O astfel de croazieră porneşte de la 700 de euro cu early booking, dar pachetul final, cu zboruri şi cazări, ajunge la peste 2.000 de euro de persoană, în funcţie de facilităţi.
- Destinaţia cu nisip fin şi ape turcoaz preferată de români în această vară. Bugetul ajunge până la 700 de...
- Cât costă un sejur de Rusalii în cel mai vizitat sat din Maramureş. Rob și Elise au venit tocmai din Olanda în...
- Insula din Mediterană unde româna se vorbeşte la orice colţ de stradă. Preoţi, antreprenori şi familii...
- Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul tinereţii fără bătrâneţe. "Aurul...
Tarifele nu includ pachetele de băuturi sau excursiile. Şi croazierele în nordul Europei se vând foarte bine. Pornesc de la 920 de euro de persoană. "Fiordurile Norvegiei, absolut spectaculoase, dar putem vizita şi capitalele Baltice. Fiind o climă ceva mai rece, se pretează mai mult cuplurilor sau persoanelor care vor să exploreze", explică Florin Bidirel, director agenţie croaziere.
Romantismul poate pluti perfect pe valurile mării. "Pur şi simplu te trezeşti în fiecare zi, vizitezi un nou oraş. Ţi-ai lăsat bagajele într-o cabină şi doar explorezi. Ultima croazieră a fost în Marea Mediterană. Am fost şi într-o croazieră în Dubai şi Abu Dhabi", povestesc Ana şi Andrei, influenceri. "Am plecat din Veneţia, până în Istanbul. Am fost prin toate insulele greceşti mari, Mykonos, Santorini, Creta. Am mâncat mai bine decât în orice vacanţă", adaugă Fabian Soare, influencer.
Pentru copii se achită doar taxele portuare şi taxele hoteliere
O vacanţă la bordul unei nave de croazieră poate fi cu adevărat relaxantă şi pentru părinţi. Brigi şi-a luat copilul pe vas încă de la şase luni: "De la locuri de joacă, de la babysitter când părinţii vor să ia o cină, până la tobogane şi mâncare specială pentru copii. Copiii n-au cum să se plictisească", a declarat Brigi, turistă. "Pentru copii se achită doar taxele portuare şi taxele hoteliere", a declarat Ema Murguleţ, director agenţie croaziere.
Cea mai mare navă de croazieră din lume, Icon of The Seas, s-a lansat în luna ianuarie pe Marea Caraibelor şi poate găzdui până la 7.500 de pasageri. O cameră poate ajunge până la 3.500 de euro pe săptămână, în funcţie de facilităţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰