Antena Meniu Search
x

Video Firmele caută să angajeze studenţi. Planul Mălinei pentru a-şi găsi un job

Suntem în era în care aflăm şi chiar obţinem aproape totul cu un click. Inclusiv job-ul. Întrebarea este: poate un ecran şi o viteză bună a netului să suplinească interacţiunea faţă în faţă cu viitorul angajator sau angajat? Nu peste tot, spun specialiştii. Deşi nu toţi recunosc, în cazul unui interviu de angajare, prima şansă o are un candidat prezent fizic la interviu, mai ales dacă şi pregatirea îl ajută.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 18:02

Vezi și

Mălina este studentă la master în anul 2 şi este în căutarea primului loc de muncă. Este familiarizată cu online-ul şi i-ar fi fost mai comod să aplice astfel pentru un job. A simţit însă că îşi poate găsi angajatorul perfect doar după o discuţie față în față.

Mălina, studentă: Le am în ambele formate la mine, şi fizic şi online. Acum e mult mai în vogă să faci totul în online, în mediul digital, dar, în acelaşi timp, te poate cunoaşte mai bine angajatorul într-o interacţiune fizică.

Prima impresie contează de ambele părţi: atât pentru angajat, cât şi pentru angajator. Şi Alexandru crede la fel.

Alexandru, student: Contează, deoarece el vede dacă eşti bun într-o echipă sau nu şi el vede cum poţi să te descurci împreună cu alţii.

Pe acelaşi subiect

Şi angajatorii aleg să fie prezenţi fizic la evenimentele de recrutare

Dana Pasca, specialist HR: Avem posibilitatea să discutăm un pic mai mult, să identificăm experienţa mai bună a candidatului, să vedem spre ce s-ar orienta, ce îşi doreşte. Aşa, un CV, care probabil nu este foarte detaliat, nu ne ajută să identificăm un rol pentru care el s-ar potrivi.

Maria Petruţa, organizator târg de joburi: Cu siguranţă, şansele de a obţine un loc de muncă, dacă vii la un eveniment de recrutare organizat în format fizic, sunt mai mari, deoarece interacţionezi direct cu angajatorul şi te cunoaşte dincolo de CV online.

Şi ar mai fi ceva: prin întâlnirea faţă în faţă angajatorul îşi promovează cel mai bine compania printre posibilii candidaţi.

Mirela Ionescu, recrutor: Ne facem cunoscuţi pe piaţa companiilor, nu neapărat în Cluj, ci şi în alte locaţii din România, şi oamenii interacţionează mult mai lejer, direct cu noi.

Când vine vorba de cele mai căutate locuri de muncă, situaţia însă se schimbă. Cele de la distanţă atrag în continuare cei mai mulţi candidaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Firmele caută să angajeze studenţi. Planul Mălinei pentru a-şi găsi un job