Antena Meniu Search
x

Ford anunță o nouă investiție de 300 milioane de dolari la Craiova. Va produce primul vehicul complet electric în România

Ford anunță o investiție de 300 de milioane pentru construirea unui nou vehicul comercial ușor, în 2023. În 2024 promit să-i facă și varianta full electric.

de Redactia Observator

la 27.04.2021, 14:05

  • Ford va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, în 2024. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum complet electric construit în România.
  • Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule complet electrice.
  • Ford anunță că din 2008, a investit aproape două miliarde de dolari și a ajuns la un număr de 6.000 de angajați la Craiova.

Vești foarte bune de la Craiova, în ciuda crizei de semiconductori și a pandemiei. Ford anunță o investiție suplimentară la Craiova de 300 milioane de dolari pentru a construi aici un nou vehicul comercial ușor din 2023. Acesta se va bucură și de o versiune full electric, începând cu 2024, pe care, o vor construi tot la Craiova.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Craiova, a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule complet electrice

Potrivit lui Stuart Rowley, prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule complet electrice. „Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, a mai spus Stuart Rowley.

În februarie, Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030. De asemenea, noul vehicul comercial ușor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale Ford pe benzină, precum și diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Primul pas spre un viitor electrificat la fabrica din Craiova a fost făcut în octombrie 2019, odată cu lansarea producției modelului Puma mild-hybrid. Anunțul de marți marchează o nouă etapă importantă, astfel că Ford este primul producător auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri economice » Ford anunță o nouă investiție de 300 milioane de dolari la Craiova. Va produce primul vehicul complet electric în România