Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fructul vedetă al verii care este la mare căutare şi toamna. Preţul e redus, iar clienţii îl adoră: "Foarte bună"

Chiar dacă vara a trecut, fructul specific acestui anotimp este şi acum în pieţe. Da, despre pepeni e vorba. În Dolj, primele culturi au fost afectate, însă, acum, producătorii se bucură de recolta de toamnă. Cu un gust la fel de bun, pepenii de Dăbuleni sunt în floare şi aşteaptă să fie degustaţi. Şi în Călăraşi, cultivatorii spun că producţia e bună, chiar dacă cercerea nu e atât de mare ca în plin sezon.

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 14:04

După ce vremea a afectat primele culturi de pepeni, agricultorii din Călărași și Dăbuleni nu s-au dat bătuți și au replantat câmpurile. Chiar dacă cererea este mai mică faţă de cea din sezonul estival, clienţii nu lipsesc.

"Producţia este foarte bună. Sper că toată luna asta a lui septembrie o să o onorăm cu pepeni româneşti.  Fiind a treia tranşă, este cinci hectare jumătate",  ne spune Eugen Cojocaru, fermier.

Celebrii pepeni de Dăbuleni sunt în floare chiar şi acum

Vezi și

Iar calitatea pepenilor este excelentă

Pepenii bio se bucură astfel de un timp perfect, spun producătorii care speră ca vremea va ţine în continuare cu ei. "Îi avem până la căderea brumei. Dacă timpul e favorabil şi ţine cu noi! Bun gustul! Avem solurile de aici de la Dăbuleni care ne ajută în zaharină, în aspect comercial", adaugă Sorin, cultivator. 

Din cauza schimbărilor atmosferice din ultimii ani, culturile de pepeni s-au restrâns dar totuși producția la hectar a crescut, spun cultivatorii. Preţul pepenilor de toamnă ajunge la aproape doi lei pe kilogram. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Fructul vedetă al verii care este la mare căutare şi toamna. Preţul e redus, iar clienţii îl adoră: "Foarte bună"