Antena Meniu Search
x

Google concediază 12.000 de angajații. Giganții din tehnologie se pregătesc de criză

Alphabet, compania mamă a motorului de căutare Google, va reduce 12.000 de posturi, a anunţat vineri grupul, la câteva zile după ce compania rivală Microsoft anunţase, la rândul ei, că va da afară 10.000 de angajaţi, relatează Reuters. Companiile din domeniul tehnologic par a se confunta cu o serie de probleme în ultimele luni, asta pe fondul problemelor legate piața globală de microcipuri și inflația globală, la care se adaugă investițiile și speculațiile făcute în anumite domenii care nu sunt, cel puțin momentan, rentabile, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 15:52

Google
Google concediază 12.000 de angajații. Giganții din tehnologie se pregătesc de criză - Profimedia

Sectorul tehnologic american pare să treacă printr-o criză şi mai multe companii au anunţat în ultima vreme o serie de disponibilizări. Într-o notă internă transmisă personalului, directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a explicat că firma şi-a extins rapid forţa de muncă în ultimii ani "într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi".

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici", a adăugat acesta.

Concedierile de la Alphabet vor afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcţii de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs. Această mişcare are loc într-o perioadă de incertitudine economică şi tehnologică pentru industrie şi într-un moment în care Google şi Microsoft au investit în domeniul - în plină dezvoltare - al inteligenţei artificiale (AI).

"Sunt convins că avem o oportunitate uriaşă în faţa noastră, datorită forţei misiunii noastre, valorii produselor şi serviciilor noastre şi investiţiilor noastre precoce în inteligenţa artificială", recunoaşte Sundar Pichai în nota către angajaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Google concediază 12.000 de angajații. Giganții din tehnologie se pregătesc de criză