Antena Meniu Search
x

Grecia: Noul plan de asistenţă financiară convenit cu creditorii nu va funcţiona

Noul plan de asistenţă financiară stabilit de Grecia cu creditorii internaţionali "nu va funcţiona", apreciază Yanis Varoufakis, fost ministru de Finanţe

Noul plan de asistenţă financiară stabilit de Grecia cu creditorii internaţionali "nu va funcţiona", apreciază Yanis Varoufakis, fost ministru de Finanţe

"Acordul privind planul de asistenţă financiară nu va funcţiona", a declarat Varoufakis, explicând că nu este singurul care are această opinie.

"Ministrul Finanţelor, Euclid Tsakalotos, spune, într-o măsură mai mare sau mai mică, exact acelaşi lucru", a adăugat Varoufakis, conform Mediafax.

"Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a mers în Bundestag şi a spus pur şi simplu că acordul nu va funcţiona", a insistat Varoufakis, care a demisionat pe 6 iulie din funcţia de ministru de Finanţe al Greciei pentru că nu a acceptat continuarea politicilor de austeritate.

"Fondul Monetar Internaţional încearcă în mod disperat să susţină un program bazat pe o datorie suverană nesustenabilă... Toată lumea încearcă să aplice acest plan...", a explicat Varoufakis.

Miniştrii Finanţelor ai statelor din zona euro se vor reuni vineri, la Bruxelles, pentru a dezbate şi, eventual, pentru a aproba acordul tehnic privind noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei.

Grecia şi reprezentanţii Grupului Bruxelles (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Centrală Europeană şi Mecanismul European de Stabilitate) au ajuns marţi dimineaţă la un acord tehnic asupra obiectivelor bugetare elene pe următorii trei ani. "Suntem aproape de un acord total. Rămân de stabilit detalii despre acţiuni prioritare", a declarat Euclid Tsakalotos, ministrul grec al Finanţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Grecia: Noul plan de asistenţă financiară convenit cu creditorii nu va funcţiona