Antena Meniu Search
x

Guvernul: Acciza de 7 eurocenţi, doar la benzină

Premierul a anunţat că guvernul vrea să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină pentru o perioadă de trei luni. În acest timp, vor fi căutate soluţii.

Victor Ponta spune că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, va discuta personal cu oficialii Comisiei Europene de la Bruxelles, dar şi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional. 

Dacă decizia va fi luată, operatorii de transport marfă, care folosesc motorina drept carburant, nu vor mai suporta această acciză. Taxa va fi introdusă în preţul bunurilor de consum. 

"Am discutat şi week-end şi astăzi Liviu Voinea a plecat la Bruxelles cu o anumită misiune din partea mea, aceea de a avea un acord final al Comisiei Europene pentru ca acciza de 7 cenţi să o aplicăm doar la benzină - benzina în România, ca preţ, este cea mai ieftină din toată Uniunea Europeană şi oricum nu afectează creşterea cu 7 cenţi economia în ansamblu- iar la motorină să amânăm, pentru moment, cu trei luni introducerea accizei, în aşa fel încât efectul asupra preţurilor bunurilor de consum să nu fie imediat, în aceste trei luni urmând să găsim soluţii dacă putem în continuare, doar pentru motorină, să avem un regim fiscal special", a spus premierul, citat de Mediafax. 

Premierul a declarat că i-a informat deja pe şeful statului şi pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre această soluţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Guvernul: Acciza de 7 eurocenţi, doar la benzină