Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Guvernul discută azi mega pachetul de taxe pentru 2025. Cu cât ar putea crește TVA-ul

Cu cheltuieli în creştere pentru pensii şi salarii, Guvernul ne pregăteşte acum un mega pachet de taxe pentru anul viitor. Totul ca să reuşească să ţină în frâu deficitul bugetar, aşa cum cere Comisia Europeană

de Florentina Lazăr

la 22.07.2024 , 13:20

Se analizează măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare dar și pentru mediul privat, potrivit surselor Observator. În această dimineață, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a fost chemat la Palatul Victoria de către premierul Marcel Ciolacu unde s-au discutat toate aceste variante pentru că ne așteaptă un pachet fiscal care va fi discutat azi, la ora 16.00, în cadrul coaliției și mai apoi adoptat în această toamnă.

Întâlnirea din această dimineață vine după ce ministrul Marcel Boloș a fost săptămâna trecută la consiliul Ecofin, la Bruxelles, iar oficialii europeni au venit cu mai multe critici dar și recomandări pentru a ține în frâu deficitul bugetar. Aceștia au cerut o nouă reorganizare a ministerelor, pe motiv că actuala nu a adus economiile preconizate și de asemenea și alte măsuri pentru o mai bună colectare la bugetul de stat.

În schimbul banilor europeni guvernul pregătește și reforma fiscală și știm foarte clar că atât Comisia Europeană cât și Fondul Monetar Internațional au recomandat introducerea impozitării progresive pe salarii dar și creșterea TVA, de la 19% la chiar 22%. 

Vezi și
Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Guvernul discută azi mega pachetul de taxe pentru 2025. Cu cât ar putea crește TVA-ul