Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Guvernul, prins cu temele nefăcute înaintea noului an şcolar. Cîmpeanu: "Anul ăsta ne-a surprins mult mai puţin"

Începutul anului şcolar ne ia prin surprindere şi de data asta! O spune chiar premierul României. Mii de elevi şi profesori se mută în alte clădiri din cauza lucrărilor de reabilitare, patru mii de şcoli nu au autorizaţie pentru incendiu, iar alte câteva sute nu au primit încă aviz de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică. Iar în Capitală, în zece şcoli suprapopulate se va lucra în trei schimburi.

de Mădălina Iacob

la 30.08.2022 , 19:50

Nicolae Ciucă, premierul României: Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Domnule prim ministru, anul asta ne-a surprins mult mai putin decat în anii anteriori!

În timp ce oficialii par să descopere acum că vine şcoala, în Capitală elevii sunt obligaţi să se mute la o şcoala vecină din cauza lucrărilor de reabilitare. În aceeaşi situaţie sunt 374 de unităţi de învăţământ din toată ţara. În Bucureşti, 24 de unităţi sunt relocate parţial, iar 12 se vor muta în totalitate.

Vezi și

Vlad Drînceanu, Inspector General Bucureşti: Numărul elevilor care îşi vor desfăşura activitatea temporar în aceste spaţii este de aproximativ 11 mii de elevi. Ţin de aspecte precum lucrări de reamenajare, reabilitare unele dintre ele având ca termen de finalizare luna septembrie sau octombrie.

Pe acelaşi subiect

Mii de şcoli au rămas fără autorizaţie de securitate la incendiu

La Colegiul Elena Cuza din Capitală, de exemplu, toate lucrările vor fi gata până în data de 5 septembrie.

Carmen Tica, directorul Colegiului Elena Cuza: Cred că suntem în grafic, am reuşit să terminăm lucrările de reabilitare termică lucrări de igienizare la sălile de clasa, la grupurile sanitare există lucrări și în curtea școlii unde s-a asfalatat suprafață de teren, se vor instala două terenuri sintetice, unul de baschet și unul de volei.

La Şcoala Sfinţii Voievozi, ultimul pas este curăţenia generală. În Bucureşti, au rămas zece şcoli supraaglomerate, unde programul trebuie organizat în trei schimburi. Primii elevi încep cursurile între 7 jumătate şi 8 până la ora 11, când vine rândul schimbului al doilea, între 11 şi 14. Elevii cei mai mari vor învaţa de la 2 după-amiaza şi până seara. Iar asta înseamnă, implicit, ore şi pauze mai scurte pentru elevi, dar şi o bătaie de cap în plus pentru părinţii lor.

În timp ce ministrul Educaţiei anunţă că şi în acest an mii de şcoli au rămas fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar şi fără aviz de funcţionare de la DSP, premierul promite că până anul viitor va rezolva situaţia unităţilor care au toalete în curte. Până atunci, însă, în doar cinci zile sună clopoţelul pentru cei 2.940.000 de elevi şi preşcolari din România. 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Guvernul, prins cu temele nefăcute înaintea noului an şcolar. Cîmpeanu: "Anul ăsta ne-a surprins mult mai puţin"