Antena Meniu Search
x

Guvernul vrea să mărească salariile unor categorii de bugetari, la mai puţin de o lună de la prima majorare

La mai puțin de o lună de când bugetarii au avut parte de majorări salariale, Guvernul vrea sa crească din nou lefurile polițiștilor și angajaților din sănătate.     

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 23.01.2024, 13:59

Vezi și

Poliţiştii, dar şi angajaţii din penitenciare ar putea primi în perioada următoare 15% în plus la salariu, potrivit unor surse guvernamentale, deşi, la începutul acestui an, salariile bugetarilor au crescut cu 5%. Aşadar în total, majorările ar putea fi de 20%.

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi mai multe întâlniri la Ministerul Afacerilor Interne şi la Ministerul Justiţie, cu reprezentanţi ai sindicatelor din poliţie şi din penitenciare.

Într-un comunicat din 13 ianuarie, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că ia în calcul declanşarea protestelor în penitenciare, deoarece Guvernul întârzie nejustificat aplicarea legii salarizării unitare şi "fură în formă continuată din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare". 1,5 miliarde de lei va plăti statul în plus pentru majorările angajaţilor din Poliţie şi Penitenciare.  

De altfel, şi angajaţii din Sănătate, mai exact personalul TESA din Sănătate, dar şi asistenţii medicali ar putea primi 15% în plus la salariu. În cazul medicilor, majorarea ar putea fi puţin mai mică, în jur de 10%, potrivit unor surse guvernamentale. Aşadar un impact bugetar, pentru majorările din Sănătate, de 3,5 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Guvernul vrea să mărească salariile unor categorii de bugetari, la mai puţin de o lună de la prima majorare