Antena Meniu Search
x

Video Harta celor mai scumpe chirii din ţară. Oraşul unde românii dau mai mult de jumătate din salariu pentru un apartament cu 2 camere

Scump să îţi cumperi casă cu credit, scump să şi închiriezi. La Braşov, oamenii rămân fără cel puţin jumătate din câştiguri după ce plătesc chiria. La polul opus, un oraş din vest este cel mai accesibil din acest punct de vedere. 

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 27.03.2024, 20:44

Vezi și

La Braşov, chiria înghite mai mult de jumătate din salariu. Venitul mediu net este 4.600 de lei, iar un apartament cu două camere este închiriat, în medie, cu 2.400 lei pe lună. Cine stă la Cluj-Napoca dă proprietarului cam 45% din salariu.

Cel mai accesibil oraş

Sumele sunt cele mai piperate din țară, dar și veniturile sunt mari. Doar angajaţii din Bucureşti câştigă mai mult. Podiumul este completat de Iași, unde, totuşi, chiriile nu sunt printre cele mai mari din România. Acolo, însă, raportul salariu/chirie este mult mai strâns. Angajații din Capitală câștigă cel mai bine, dar și chiriile sunt pe măsură.

La Bucureşti ai nevoie de 40% dintr-un salariu mediu de 6.100 de lei pentru a-ți acoperi cheltuielile. Mult mai accesibilă este Timişoara, din acest punct de vedere. Chiria pentru un apartament reprezintă cam o treime din venitul lunar. Pentru a închiria un apartament cu 2 camere ai nevoie, în medie, de 1.888 lei/lună, astfel trebuie să aloci pentru plata chiriei 36% din câștig.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Harta celor mai scumpe chirii din ţară. Oraşul unde românii dau mai mult de jumătate din salariu pentru un apartament cu 2 camere