H&M anunţă că va începe să vândă haine şi accesorii la mâna a doua
Un magazin care aparţine lanţului H&M anunţă că va vinde haine şi accesorii la mâna a doua începând cu 5 octombrie. Acţiunea vine pe fondul presiunilor asupra companiilor de fast fashion pentru a reduce impactul lor asupra mediului prin încurajarea reutilizării şi reciclării articolelor de îmbrăcăminte.
![](https://img.observatornews.ro/0/2023/9/14/540830/shutterstock-444910246-e208a6ee.webp?w=430&f=2&v=2)
Pe măsură ce Uniunea Europeană plănuieşte o nouă reglementare pentru a restrânge deşeurile textile în bloc, H&M a spus că este ”parte a problemei” şi că modul în care este produsă şi consumată moda trebuie să se schimbe.
Colecţia de îmbrăcăminte pentru femei ”PRE-LOVED”, de la magazinul H&M Regent Street, va include articole de îmbrăcăminte de la mai multe alte mărci şi designeri, precum şi mărci ale grupului H&M, care includ Arket, Cos, Monki şi Weekday.
Al doilea magazin H&M cu haine second-hand
Va fi al doilea magazin H&M care va oferi haine second-hand, după cel din Barcelona, care s-a deschis la începutul acestui an, potrivit News.
- Haine de lux, date chiar şi de 10 ori mai ieftin la magazinele second-hand. Cu cât se vinde o geacă de 1.200 de euro
- Cât de profitabilă este afacerea cu haine second-hand. Piaţa globală va ajunge la o sumă ameţitoare în 3 ani
- Cel mai scump berbec din România costă cât avansul pentru un apartament sau o mașină second hand
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
H&M are şi o ofertă online de second hand în Suedia şi Germania. Colecţia toamnă-iarna 2023 a ofertelor second-hand va include rochii şi cămăşi în culori metalizate, trenciuri şi ”tricoturi la modă”, a spus H&M, cu articole noi adăugate în fiecare zi. Articolele de îmbrăcăminte vor fi achiziţionate de la Flamingos Vintage Kilo, o companie care deţine magazine de haine vintage second-hand în Europa şi Statele Unite, şi vor avea preţuri cuprinse între 29,99 lire sterline (37 dolari) şi 189 lire sterline, a spus H&M.
Serviciul H&M de închiriere haine
H&M a lansat un serviciu de închiriere de îmbrăcăminte la magazinul său din Regent Street, în noiembrie anul trecut. Revânzarea peer-to-peer a articolelor de îmbrăcăminte second-hand a devenit o afacere mare, platformele online precum thredUP, Vinted şi Depop s-au înmulţit, mărcile cunoscute urmând exemplul prin lansarea propriilor servicii.
Zara şi-a lansat săptămâna trecută serviciul online second-hand în Franţa, după ce l-a testat în Marea Britanie, din noiembrie anul trecut.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰