Antena Meniu Search
x

Hotelierii din Năvodari au adus angajaţi din Etiopia, pentru că nu au mai găsit în ţară

Din Etiopia la Năvodari. Vorbim de mai mulţi africani veniţi să muncească pe litoralul românesc. A fost soluţia pe care hotelierii au găsit-o când au constatat la început de sezon că nu au personal suficient.

Vezi și

Din Etiopia la Năvodari. Vorbim de mai mulţi africani veniţi să muncească pe litoralul românesc. A fost soluţia pe care hotelierii au găsit-o când au constatat la început de sezon că nu au personal suficient deoarece românii nu se mai înghesuie la astfel de slujbe. Aşa se face că într-un complex din Năvodari, turiştii au fost întâmpinaţi toată vara de angajaţi din Etiopia. Atenţi, competenţi şi foarte încântaţi de slujbele de care românii se feresc.

Printre şezlongurile resortului de 4 stele, Eleni se asigură discret că fiecare client are tot ce îi trebuie. Zâmbeşte politicos. Pentru ea, slujba pe care a obţinut-o la noi este una de vis.

Managerii hotelului din Năvodari şi-au căutat iniţial angajaţi printre români. N-au găsit aşa că au dat anunţuri de angajare internaţionale. Iar CV-urile au început să curgă. Din Etiopia au primit cele mai multe.

Etiopienii sunt, se pare, mulțumiți. Câştigă 500 de euro pe lună, dublu faţă de cât ar fi luat în ţara natală. S-au adaptat la rapid la viaţa în România.

Angajaţii din Etiopia vor rămâne la Năvodari până la sfârşitul sezonului. Vor fi transferaţi apoi la hoteluri din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Hotelierii din Năvodari au adus angajaţi din Etiopia, pentru că nu au mai găsit în ţară