Antena Meniu Search
x

Idee de afacere profitabilă, pe termen scurt: fabrica de hârtie

Să pui pe picioare o fabrică de hârtie și să o administrezi eficient nu e lucru ușor. Însă poate fi o afacere profitabilă.

Dacă te-ai hotărât că acesta este drumul pe care vrei să pornești, deja ai făcut un pas important în direcția potrivită. Însă a pune pe picioare o afacere în industria producției de hârtie - indiferent dacă vrei să o fabrici manual sau cu ajutorul unor utilaje industriale, ceea ce este de preferat - presupune stăpânirea unor abilități unice și multă putere de muncă.

Adaugă și puțină pasiune și rețeta succesului este completa. Tot ce mai trebuie este să ai puțină răbdare până când afacerea ta va prinde avânt, pentru că succesul nu vine din prima săptămână.

De ce fabrică de hârtie?

Simplu! Din cele mai vechi timpuri, hârtia a fost considerată una dintre cele mai mari și mai sigure investiții. Este folosită în industria cosmetică sau a produselor de igienă, în fabricarea cărților sau în învățământ. Nu mai spunem că fără acest element esențial, presa practic nu ar fi existat. În plus, ne-a oferit posibilitatea de a transmite eficient informații încă din cele mai vechi timpuri.

Fabricarea hârtiei are în spate aproape 2000 de ani. Mai exact, a început în China, în anul 102. De atunci și până în prezent, procesul de fabricație a trecut, bineînțeles prin schimbări esențiale. Însă chiar și în prezent rețeta nu este una unică.

Cea mai simpla cale prin care poți pune pe picioare propria afacere

Cea mai simplă metodă pentru a pătrunde pe piața este printr-o franciză. Astfel, antreprenorii pot să cumpere franciza de la un nume mare din domeniu, apoi să-și dezvolte businessul în stil propriu. În acest caz și investiția va fi una mai mică, utilajele fiind oferite chiar de compania-mamă.

Nu te tentează ideea unei francize? Ce e de făcut

Dacă ai un buget mai mare la dispoziție, poți să deschizi o firmă și să pui pe picioare propria afacere. Te va costa însă echipamentul de fabricare a hârtiei, care este dependent de dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție pentru fabrica de hârtie. Adaugă la aceste costuri de start și materia de bază, dar și elemente suplimentare, ca aceste uleiuri industriale, fără de care un astfel de business nu poate demara.

Ia în considerare, de asemenea, că va trebui să cauți și să cumperi sau să închiriezi pe termen lung un spațiu, să angajezi muncitori sau să creezi o rețea de distribuție. Adaugă la acestea și costuri cu avocatul și expertul contabil care te vor ajuta să fii aliniat cu legislația în domeniu din România, dar și cheltuielile legate de întreținerea spațiului, de la alimentarea cu apă, la electricitate sau gaz.

Echipa, cheia succesului în orice afacere

O fabrică de hârtie nu este genul de afacere care să poată fi administrată de o singură persoană. Fie că vorbim despre o franciză sau despre un business personal, formarea unui personal competent și pe care să te poți baza este esențială.

Dacă știi să promovezi eficient o astfel de afacere, profitul va veni într-un termen chiar scurt.

Te-ai încumeta să porneşti într-o astfel de aventură?

Sursă foto: Shutterstock.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Idee de afacere profitabilă, pe termen scurt: fabrica de hârtie