Antena Meniu Search
x

Video Impozitul pentru case ar urma să fie mai mare de anul viitor. Proiectul a fost adoptat în Senat

Proiectul de modificare a Codului Fiscal în ceea ce priveşte mărirea impozitelor locale a fost adoptat în plenul Senatului, după ce ieri a primit aprobarea în comisia pentru buget. Dacă planurile coaliţiei devin lege, de la 1 ianuarie, ar urma să plătim taxe cu până la 50% mai mari pentru proprietăţile pe care le deţinem.

de Redactia Observator

la 12.10.2022, 14:04

Vezi și

Dezbaterile aduse asupra Codului Fiscal din plenul Senatului s-au încheiat. Cei de la USR şi cei de la REPER au anunţat că nu vor susţine acest proiect legislativ, pentru că nici nu au nevoie cei din coaliţia de guvernare de voturile acestora, pentru că au suficiente voturi pentru a trece legea, aşa cum a fost modificată ieri, în cadrul comisiilor de specialitate.

Este vorba despre prevederea care spune foarte clar că, de la 1 ianuarie 2023, impozitele locale ar putea să crească cu până la 50%. Decizia finală, chiar dacă se ia în Parlament, se va lua în final printr-o hotărare a consiliului local. În acest moment, nici măcar cei din coaliţia de guvernare nu sunt convinşi cum vor să modifice această lege.

Urmează ca dezbaterile să fie reluate la Camera Deputaţilor, care este şi for decizional, în sensul în care este posibil să fie făcute modificări. Primarii din Partidul Social Democrat sunt nemulţumiţi de forma care iese astăzi din plenul Senatului, tocmai de aceea îşi doresc ca la Camera Deputaţilor să fie făcute şi alte modificări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Impozitul pentru case ar urma să fie mai mare de anul viitor. Proiectul a fost adoptat în Senat