Antena Meniu Search
x

Video În ce oraşe din ţară ar prefera românii să locuiască. Capitala nu prinde nici măcar top 10

Oamenii au ales care sunt oraşele preferate din ţară în care ar dori să locuiască iar rezultatele sunt surprinzătoare. Vă zic doar că lipsesc oraşe mari, la care poate nu ne-am fi aşteptat.

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 14:18

În ce oraşe din ţară ar prefera românii să locuiască. Capitala nu prinde nici măcar top 10
În ce oraşe din ţară ar prefera românii să locuiască. Capitala nu prinde nici măcar top 10 - Shutterstock

Dacă analizăm toate răspunsurile, putem spune că oamenii fug de Capitală. Bucureştiul este astfel surpriza pentru că nu-l găsim nici măcar în top 10 cele mai bune oraşe de locuit, dacă ne raportăm la preferinţelor oamenilor. Aceştia ar alege mai degrabă să locuiască la Piatra Neamţ, în Bacău, la Vaslui sau în Zalău, oraşe mult mai mici decât Bucureştiul dar care au obţinut un scor mai bun.

Braşov, Arad, Râmnicu-Vâlcea şi Cluj-Napoca, în top

Există însă patru oraşe în care mulţi locuitori visează să locuiască. Vorbim despre Braşov, Arad, Râmnicu-Vâlcea şi Cluj-Napoca. Şi dacă ne uităm la criterii, o să înţelegem totuşi de ce evită Bucureştiul şi aleg alte oraşe.

S-au luat în calcul 13 factori, cei mai importanţi sunt: siguranţa pe care o resimt locuitorii, curăţenia de pe străzi, uşurinţa cu care găsim un loc de parcare, aici o mare problemă pentru Bucureşti, transportul public şi inclusiv liniştea din cartiere. Pe baza acestor criterii, Tulcea se află pe ultimul loc în preferinţe. Adică este cel mai slab cotat oraş din România, urmat de Călărași, Ploiești, Alexandria și Brăila. Şi deşi are marea aproape, Constanţa este tot printre ultimele locuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » În ce oraşe din ţară ar prefera românii să locuiască. Capitala nu prinde nici măcar top 10