Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Încă un investitor de top anunță reduceri ale forței de muncă. Cel mai îngrijorător anunț

Săptămâna aceasta au apărut mai multe informări privind concedierile din companiile de tehnologie, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la cât de grav va fi afectat sectorul producției avansate din Singapore. Samsung Electronics, Dyson și Shein, au confirmat reduceri ale forței de muncă.

de Redactia Observator

la 05.10.2024 , 08:40

Restructurare globală a companiei Restructurare globală a companiei - Shutterstock

Poate cel mai îngrijorător anunț a venit e la Dyson, care a anunțat în 2019 că își va muta sediul global în Singapore și încă de anul trecut a anunțat că va înființa o nouă fabrică de baterii în Tuas, ca parte a unui plan de investiții de 3,4 miliarde de dolari. Dyson reduce acum personalul din Singapore, ca parte a unei restructurări globale, scrie Bloomberg.

Restructurare globală a companiei

În iulie, compania a închis aproximativ 1.000 de locuri de muncă în Regatul Unit, aproape o treime din forța sa de muncă din țară. La momentul respectiv, noul CEO Hanno Kirner a vorbit despre revizuirea structurii globale a companiei "pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru viitor".

Articolul continuă după reclamă

Cunoscută mai ales pentru aspiratoarele și uscătoarele sale de păr de calitate superioară, Dyson și-a îndreptat atenția către Asia, inclusiv prin extinderea producției în țări precum China, Malaysia și Filipine. Mai mult de jumătate din vânzările companiei se realizează în prezent în regiunea Asia-Pacific, relatează Mediafax.

În 2022, fostul prim-ministru Lee Hsien Loong a apreciat investiția Dyson în Singapore ca fiind un indicator în ceea ce privește găsirea de talente pentru companiile din domeniul tehnologiei.

Compania privată a fost criticată rapid de mass-media locală și de sindicate pentru preavizul scurt și lipsa de informații publice cu privire la amploarea reducerilor din Singapore. Angajații spun că aceasta reflectă natura secretă a companiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri economice » Încă un investitor de top anunță reduceri ale forței de muncă. Cel mai îngrijorător anunț