Antena Meniu Search
x

Video Indemnizaţia de creştere a copilului, majorată cu 50% pentru mamele de gemeni, tripleţi sau multipleţi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Guvernul creşte cu 50% indemnizaţia pentru mamele cu gemeni, tripleţi şi multipleţi.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 14.09.2023, 15:02

Vezi și

O veste bună pentru mamele eroine care, după nouă luni de aşteptare, vor primi, în sfârşit, indemnizaţia mărită.

Guvernul creşte indemnizaţia de creştere a copilului cu 50% pentru mamele cu gemeni, tripleţi şi multipleţi

Guvernul vine în sprijinul părinţilor de gemeni, tripleți și multipleți şi majorează cu 50% indemnizaţia de creștere a copilului, dar începând cu al doilea copil. 

Mai mult, a fost majorat şi plafonul până la care părinții nu plătesc impozit pe venituri în perioada concediului de maternitate.

Florentina Lazăr, reporter Observator: "O mamă cu tripleţi şi un salariu de 6.000 de lei va primi o indemnizaţie pentru primul copil de de 85% din salariu, mai exact 5.100 de lei. La asta se adaugă o indemnizaţie de 50% din prima pentru ceilalţi doi copii, aşadar 2.550 de lei pentru fiecare. Astfel, indemnizaţia totală pe care o primeşte această mamă este de 10.200 de lei, aproape dublu faţă salariul pe care îl avea."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Indemnizaţia de creştere a copilului, majorată cu 50% pentru mamele de gemeni, tripleţi sau multipleţi. Ce condiţii trebuie să îndeplinească