Antena Meniu Search
x

Video Inspectorii ANAF nu mai primesc arme pentru misiunile periculoase, dar vor avea maşini noi. Reorganizarea ANAF, aprobată de Guvern

Guvernul s-a răzgândit. Nu mai înarmează inspectorii fiscali care merg în misiuni periculoase. În schimb, le cumpără maşini noi, echipate cu aparatura specifică. Guvernul a adoptat reforma Fiscului, care prevede şi înfiinţarea unui nou post de vicepreședinte ce va coordona activitatea de digitalizare a instituției.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 20:10

Vezi și

Guvernul a aprobat joi, prin ordonanţă de urgenţă, unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, reorganizarea activităţii acesteia, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Potrivit unui comunicat al Executivului, reorganizarea ANAF va conduce la creşterea eficienţei colectării veniturilor la bugetul general consolidat şi asigurarea unei coordonări integrate a activităţii administraţiei fiscale în acţiunea de combatere a fraudei şi evaziunii fiscale.

"Se va reorganiza activitatea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Activitatea operativă a DGAF se aşază pe structuri judeţene de antifraudă fiscală, măsură care va duce la eficientizarea activităţii, operativitatea verificărilor şi creşterea calităţii controalelor", arată sursa citată. Totodată, pentru ANAF şi Autoritatea Vămilor din România, care au atribuţii de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale şi vamale, se prevede achiziţionarea de dotări corespunzătoare, pentru îndeplinirea responsabilităţilor şi a misiunilor stabilite prin Sistemul naţional RO e-Sigiliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Inspectorii ANAF nu mai primesc arme pentru misiunile periculoase, dar vor avea maşini noi. Reorganizarea ANAF, aprobată de Guvern