Antena Meniu Search
x

Reorganizarea ANAF, aprobată de Guvern. Ciolacu promite că va crește colectarea veniturilor la buget

Guvernul a adoptat ordonanța pentru reorganizarea ANAF. Sunt prevăzute achiziţii pentru Sistemul naţional RO e-Sigiliu. Obiectivul este acela de a consolida colectarea veniturilor la buget dar şi combaterea evaziunii fiscale, a spus Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Creștem eficiența colectării veniturilor la buget a promis şi premierul Ciolacu. 

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 18:20

Reorganizarea ANAF, aprobată de Guvern
Reorganizarea ANAF, aprobată de Guvern - gov.ro

Guvernul a aprobat joi, prin ordonanţă de urgenţă, unele măsuri pentru consolidarea capacităţii instituţionale a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, reorganizarea activităţii acesteia, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit unui comunicat al Executivului, reorganizarea ANAF va conduce la creşterea eficienţei colectării veniturilor la bugetul general consolidat şi asigurarea unei coordonări integrate a activităţii administraţiei fiscale în acţiunea de combatere a fraudei şi evaziuniifiscale.

"Se va reorganiza activitatea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Activitatea operativă a DGAF se aşază pe structuri judeţene de antifraudă fiscală, măsură care va duce la eficientizarea activităţii, operativitatea verificărilor şi creşterea calităţii controalelor", arată sursa citată.

Totodată, pentru ANAF şi Autoritatea Vămilor din România, care au atribuţii de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi a fraudei fiscale şi vamale, se prevede achiziţionarea de dotări corespunzătoare, pentru îndeplinirea responsabilităţilor şi a misiunilor stabilite prin Sistemul naţional RO e-Sigiliu.

Pe acelaşi subiect

Boloş, despre reorganizarea ANAF

"Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede reorganizarea activităţii agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obiectivul de a consolida capacitatea instituţională a acesteia în colectarea veniturilor bugetului general consolidat dar şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală", a spus ministrul Finanţelor, înaintea şedinţei de guvern. 

Boloş a precizat că, în acest sens, sunt propuse o serie de măsuri care ţin de organizarea ANAF de la structurile teritoriale a Direcţiei Generale Antifraudă şi în special pe operaţionalizarea, cu data de 1 ianuarie 2025, a structurilor teritoriale judeţene care privesc combaterea şi desfăşurarea activităţilor economice ilicite.

În plus, a arătat el, se vine cu un set de măsuri cu referire la baza materială a ANAF, astfel încât activităţile operative pe care le desfăşoară ANAF în combaterea evaziunii fiscale să aibă mai multă eficienţă.

"O a treia categorie de măsuri este descentralizarea activităţii Direcţiei Generale Mari Contribuabili, astfel încât inspecţiile fiscale să poată fi derulate cu o anumită operativitate, tot cu scopul acesta de a avea o activitate de colectare tot mai bună la bugetul general consolidat", a mai spus ministrul Finanţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Reorganizarea ANAF, aprobată de Guvern. Ciolacu promite că va crește colectarea veniturilor la buget