Antena Meniu Search
x

Într-o piaţă nu tocmai sigură, nu sunt mulţi românii care îşi permit luxul să-şi cumpere o casă acum

Foarte puţini români îşi permit luxul să-şi cumpere o casă. Doar cei care câştigă peste o mie de euro pe lună iau în calcul achiziţionarea unei locuinţe.

Vezi și

În Capitală, spre exemplu, doar cei care câştigă peste o mie de euro pe lună iau în calcul achiziţionarea unei locuinţe în următorul an. Există şi un profil al potenţialilor clienţi, întocmit de specialiştii în imobiliare. Şi e unul interesant.

Un asemenea profil îi ajută pe specialiştii din domeniu. Că doar e important să ştie cui se adresează. Ei bine, peste jumătate dintre cei care doresc să îşi cumpere o locuinţă în următorul an sunt femei. Tânără, căsătorită şi cu un venit lunar de peste 4.500 de lei este mai exact profilul persoanei interesate, conform unui studiu recent.

În ceea ce priveşte tipul imobilului, acelaşi sondaj ne arată că sunt mai mulţi cei care îşi doresc să stea la bloc. Doar un sfert din populaţie se gândeşte ca locuinţa proprie să fie o casă în timp ce trei sferturi vor să îşi cumpere un apartament. 

Bugetul pe care îl pun la bătaie cei care vor să îşi cumpere o locuinţă nu este însă unul generos. Un sfert dintre cei interesaţi au 30.000 de euro la dispoziţie pentru o locuinţă, 24% dintre ei au între 50.000 de euro şi 70.000 de euro. Doar 5% ţintesc o locuinţă de lux pentru care îşi permit să plătească peste 150.000 de euro.

În privinţa statusului marital al respondenţilor, cercetarea arată că 43% dintre cei care îşi vor cumpăra case anul acesta sunt căsătoriţi, 25% sunt singuri şi 21% dintre ei sunt într-o relaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Într-o piaţă nu tocmai sigură, nu sunt mulţi românii care îşi permit luxul să-şi cumpere o casă acum