Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Investiţie de 100 de milioane de euro într-o comună din Timişoara, pentru un proiect unic în România

O investiţie de 100 de milioane de euro urmează să transforme o păşune aflată la 30 de kilometri de Timişoara într-un oraş high tech şi un circuit de testare auto. Pista spectaculoasă va putea fi folosită inclusiv pentru antrenamente sau curse auto şi moto. Deşi ceva asemănător mai există în Europa doar în Ungaria şi Spania, sunt localnici care cred că aici se putea face şi altceva mai bun. 

de Iulia Pop

la 08.09.2022 , 17:23

Aşa ar trebui să arate în câţiva ani pășunea din Biled, o comună situată la 30 de kilometri de Timișoara. O investiţie de 100 de milioane de euro o va transforma în circuit de testare.

''Ce vedeti acuma, nu va mai arata nimic la fel. Vom avea o alta comună. Ce bătrâni o sa creadă că s-au mutat într-o altă localitate.''

Pentru construirea pistei auto şi-au unit forţele toţi juctori importanți din industria automotive din zonă. Pe lângă ea va apărea şi un smart city pentru maşini autonome şi mobilitate electrică. 

Vezi și

Ovidiu Oprișa, primar Biled: Este vorba de un proiect premieră în România în primul rând. Bugetul comunei va crește considerabil, substanțial, din toate punctele de vedere. 

Pe acelaşi subiect

Proiectul este unic în România

Circuite similare mai sunt doar în Spania şi Ungaria. Autorităţile se aşteaptă ca circuitul de testare şi centrul de cercetare să atragă investitori din toate domeniile de activitate, dar şi universităţi și şcoli profesionale.  

Alin Nica, președinte CJ Timiș: Este o zonă de pionerat în domeniu.

Viitorul circuit ar putea fi folosit şi pentru antrenament sau concursuri.

Marius Giurisici, pilot: Cu o asemenea pistă ne vom putea antrena la nivel european, cât şi organiza concursuri, atât de carting, cât şi de moto.

Cu toate acestea, unii localnici sunt sceptici. 

''Ar putea face altele, mai bune...ce e nevoie..grădiniţă.''

''Mai întâi să facă canalizarile cu apă, să reglementeze treburile şi după aia şi pista.'' 

Prima etapă din acest proiect, care prevede construirea a 2,5 kilometri, va primi bani de la Consiliul Judetean Timiș, anul viitor. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Investiţie de 100 de milioane de euro într-o comună din Timişoara, pentru un proiect unic în România