Antena Meniu Search
x

Video Laponia, ţările calde şi capitalele europene, printre preferatele românilor care vor o vacanţă de sărbători. Cât sunt dispuşi să dea pe un sejur

Ofertă bogată de vacanţe pentru Crăciun şi Revelion la Târgul de Turism de la Romexpo. Capitalele europene, plajele exotice, Bucovina şi Maramureşul sunt preferatele românilor pentru ultimul concediu din acest an. Laponia pare să fie, însă, destinaţia vedetă in 2023. 

de Redactia Observator

la 11.11.2023, 21:57

Vezi și

După forfota de la târgul de turism, mulţi români se gândesc la un concediu de sfârşit de an. Unii sunt cu gândul la ţările calde, alţii, la experienţe inedite.

"Ţările Nordice m-ar interesa. O săptămână, depinde şi de ofertă. Undeva la 2.000, că suntem 2 persoane." 

"De Revelion aş vrea într-o vacanţă unde e soare, cald. Cipru.Până în 2-3.000 de euro."

În decembrie, toate gândurile zboară, însă, la Moş Crăciun. Aşa că Laponia este destinaţia la care visează şi copiii, şi părinţii. Un sejur de şapte nopţi, all inclusive, costă de la 1.500 de euro în sus pentru copii şi 2.290 de euro pentru adulţi.  

Pe acelaşi subiect

Adina Cojocariu, reprezentanta unei agenţii de turism: "Anul acesta în topul preferinţelor a fost Laponia. O destinatie din ce în ce mai iubită de turişti. Îl cunoşti pe adevăratul Moş Crăciun. Ai parte de experienţe precum: plimbări cu sania trasă de husky, te întâlneşti cu renii, îi faci o scrisoare lui Moş Crăciun."

Ţările calde, căutate de românii care vor să meargă în vacanţă

Pentru Crăciun, sunt multe solicitări şi pentru Tenerife, Coasta Amalfitană – Italia sau Bali. Şi în perioada Revelionului, se continuă trendul vacanţelor în destinaţii calde, însorite, cu plaje frumoase. Tarifele pornesc de la 800 de euro pentru 7 nopti de cazare cu mic dejun. Cei care caută experienţe mai sălbatice pot merge în Kenia, unde tarifele ajung şi la 1.700 de euro de persoană. 

Adina Cojocariu, reprezentanta unei agenţii de turism: "Sunt destinaţii precum Emiratele Arabe Unite, Dubai, unde tarifele anul acesta au foarte bune. Destinaţii calde precum Kenia unde poţi face şi safari."

În România, Bucovina este cea mai căutată zonă pentru sărbătorile de iarnă. 

Laura, reprezentanta unei agenţii de turism: "Avem pachete turistice pentru Crăciun şi Revelion care încep de la 1.500 de lei de persoană pe noapte şi ajung şi la 2.500 de lei de persoană pe noapte. Gradul de ocupare în Bucovina pentru Crăciun este ajunge undeva la 95%, iar pentru Revelion undeva la 90%."

Cererea pentru vacanţe a crescut cu peste 20% faţă de anul trecut, dar şi tarifele.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Laponia, ţările calde şi capitalele europene, printre preferatele românilor care vor o vacanţă de sărbători. Cât sunt dispuşi să dea pe un sejur