Antena Meniu Search
x

Video "Leguma regilor" cu care a dat lovitura un român întors din Germania. Vinde 1 kg cu 40 de lei

Mai puţin cunoscut la noi, însă extrem de apreciat în străinătate, sparanghelul este una dintre vedetele sezonului cald. Iar producătorii de la noi, deşi puţini la număr, au început deja sa-l recolteze şi să-l aducă pe tarabele din pieţe. Leguma s-a numărat şi printre trufandalele scoase la vânzare la târgul de produse tradiţionale organizat în weekend la Târgu Mureş. 

de Sorin Tanţoş

la 17.05.2022, 09:30

Vezi și

În weekend, pe Bulevardul Cetăţii din Târgu Mureş a fost mare aglomeratie. Multe tarabe, multe produse şi mai mulţi clienţi în căutare de tot ce este autentic şi tradiţional. Iar sparanghelul cultivat în comuna Filpişu Mic a fost printre cele mai apreciate trufrandale. 

Afacere de succes cu sparanghel

După ce a învăţat meserie în Germania, Ferencz Demeter s-a întors în ţară şi şi-a deschis propria afacere cu sparanghel. Bărbatul deţine două hectare şi jumătate de teren cultivat cu sparanghel şi spune că an de an cererea este din ce în ce mai mare. Asta, deşi preţul de vânzare este mai mare faţă de cel al altor legume: o legătură de sparanghel de 500 de grame costă 20 de lei. 

"A fost şi este o plantă care se încadrează în primele 10 plante ca importanţă, atât alimentară cât şi - aş putea zice - terapeutică. Acest produs, în afara faptului că are un gust excelent, are şi o cantitate mare de vitamine începând de la complexul A, B, B1, B2, B3, B12, K si E", spune doctor inginer Liviu Todoran, specialist în Alimentație Publică.

Pe acelaşi subiect

Cum poate fi preparată "leguma regilor"

Sparanghelul este apreciat şi de bucatari, care se întrec în preparate delicioase. "O să vă pregătim un antricot românesc, din carne românească şi cu sparanghel la grătar. Sparanghelul îl folosim ca şi garnitură. Să dăm o cromatică farfuriei noastre. Vom folosi şi o salată de rucolla, roşii cherry şi parmezan. Grătarul trebuie să fie foarte încins. Eu folosesc foarte multă sare grunjoasă. M-am gândit să asezonăm carnea noastră cu un sparanghel proaspăt. Un sparanghel verde, un sparanghel alb", explică chef Ionuţ Papară

Pentru a nu-şi pierde din nutrienţi, sparanghelul, cunoscut şi sub denumirea de hrana regilor, se prepară la grătar sau în abur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » "Leguma regilor" cu care a dat lovitura un român întors din Germania. Vinde 1 kg cu 40 de lei