Antena Meniu Search
x

Au publicat din greşeală o reţetă de sparanghel printre legi în Monitorul Oficial, în Belgia: „O adevărată poveste belgiană”

Culmea gafei vine din Belgia. O reţetă pentru sparanghel cu brânză Cantal a fost publicată din greşeală în mijlocul unui decret regal privind prețul medicamentelor pe siteul Ministerului de Justiţie belgian.

de Monica Palade

la 02.06.2021, 07:56

Au publicat din greşeală o reţetă de sparanghel printre legi în Monitorul Oficial, în Belgia: „O adevărată poveste belgiană” - Profimedia

„Este destul de îngrijorător să observăm că astfel de erori pot apărea pe site-ul Service Public Fédéral Justice”, avertizează avocatul Olivier Dupont.

„Citeam legea și am dat peste acest articol”, relatează o avocată de la Bruxelles, la fel de uimit ca și colegii săi să descopere o rețetă culinară în timp ce răsfoia un text de lege. Aceasta spune că uneori apar greșeli de scriere și mici greșeli, dar că nu a avut niciodată ocazia să citească o rețetă în șase pași. „Este o adevărată poveste belgiană”.

O reţetă în şase paşi

În timp ce cuvintele „prin scrisoare recomandată” urmau să fie înlocuite cu „calea electronică prin Servicii Medicale”, celebra rețetă de sparanghel Cantal a fost publicată „în textul prezentat ca oficial aparţinând Ministerului de Justiţie”, mai spune avocatul Olivier Dupon. O eroare considerată „jenantă”. „Este destul de îngrijorător faptul că astfel de erori pot apărea pe site-ul SPF Justice, pentru că, este evident, altele ar putea trece neobservate”.

„Aceasta nu este textul oficial al legii”, dă asigurări Wilfried Verrezen, directorul Monitorului Oficial belgian. „Aceasta este o versiune a bazei de date consolidate, nu are nicio valoare legală. În Monitor sunt publicate doar modificările aduse unei legi”. Rămâne de explicat cum o astfel de eroare s-ar fi putut strecura în text. „Fără îndoială că oricine a publicat această versiune avea deja un document Word deschis cu rețeta”, a spus Wilfried Verrezen.

Eroarea a fost deja remediată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Au publicat din greşeală o reţetă de sparanghel printre legi în Monitorul Oficial, în Belgia: „O adevărată poveste belgiană”