Antena Meniu Search
x

Leul atinge cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni!

Starea de “adormire” în care spunea guvernatorul BNR, dl. Mugur Isărescu, că se află leul, pare să se apropie de sfârşit

Starea de “adormire” în care spunea guvernatorul BNR, dl. Mugur Isărescu, că se află leul, pare să se apropie de sfârşit

BNR a stabilit joi (11 decembrie 2014) un curs de referinţă de 4,4546 lei pentru un euro, depăşind astfel pragul de 4,45 lei. Acest lucru este remarcabil, deoarece nu s-a mai întâmplat de la sfârşitul lunii aprilie, deci de aproape opt luni!

În tot acest timp cursul valutar a fost foarte stabil, oscilând “liniştit” într-un interval îngust între 4,38 şi 4,45. Dar în ultimele luni aceste oscilaţii au început să capete o traiectorie ascendentă, căci cursul s-a încadrat într-un canal de trend crescător, conform Antena3.

Dacă cursul euro nu va reuşi să se stabilizeze deasupra nivelului de 4,45 (sau dacă leul va primi o “mână de ajutor” din partea BNR), atunci el se va întoarce la partea de jos a canalului. Dar să nu uităm că acest canal este unul ascendent, deci atât timp cât cursul nu va reuşi să “spargă” limita lui inferioară, direcţia va fi tot către în sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Leul atinge cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni!