Antena Meniu Search
x

Video Lista alimentelor care ar putea avea preţul plafonat până la finalul anului. Legea urmează să fie votată de Camera Deputaților

După legea pensiilor iată că aleşii mai iau o decizie cu urmări care s-ar putea vedea, de data aceasta, în preţul la mâncare. Senatorii au decis prelungirea plafonării adausului comercial la alimente până la finalul anului. Vorbim despre 14 categorii de produse. Printre acestea..pâine, lactate, anumite specialităţi de ouă, carne de pui şi de porc, ulei, zahăr şi făină. Decizia, care este de fapt un amendament la legea adoptată acum trei luni, nu este însă una definitivă. Pentru a intra în vigoare trebuie să primească şi votul Camerei Deputaţilor. 

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 17:59

Vezi și

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat pe 14 septembrie că va avea discuţii cu toţi factorii implicaţi, procesatorii cât şi retailerii, în vederea posibilităţii prelungirii măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază. El a mai spus că se apropie sărbătorilor de iarnă şi anumite produse consumate de români acea perioadă ar putea fi incluse în ordonanţa respectivă şi a oferit ca exemplu cozonacul.

"Sigur, ne dorim acest lucru. În primul rând, vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanţă pe care le voi discuta, aşa cum au fost discutate şi la aprobarea ordonanţei, cu toţi factorii implicaţi, atât procesatorii cât şi retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă", a afirmat Florin Barbu, întrebat la finalul şedinţei de joi a Executivului ce planuri are privind limitarea adaosului la alimentele de bază.

"Vă dau un singur exemplu – cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanţă, în perioada sărbătorilor de iarnă", a completat ministrul Agriculturii.

Chestiona cum poate fi făcută prelungirea, prin acord sau ordonanţă de urgenţă, Florin Barbu a răspuns: "V-am spus că vom discuta împreună"."Poate fi şi acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanţă să fie prelungită şi să fie incluse în această ordonanţă şi alte categorii de produse", a mai precizat Barbu.

La 1 august a intrat în vigoare ordonanţa de plafonare a adaosului comercial, iar anumite alimente, precum pâinea, laptele, fructele, legumele şi carnea ar trebui să fie mai ieftine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Lista alimentelor care ar putea avea preţul plafonat până la finalul anului. Legea urmează să fie votată de Camera Deputaților