Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru bugetari înainte de Revelion. Cine sunt angajaţii statului care nu vor primi majorarea de 5%, promisă iniţial

Lovitură pentru bugetari, înainte de Revelion. Unii angajaţi ai statului vor rămâne fără majorarea de 5% promisă initial. Guvernul s-a răzgândit si va modifica decizia adoptată recent prin Ordonanţa Trenuleţ. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 26.12.2023, 18:01

Vezi și

Înainte de Crăciun, Guvernul a adoptat Ordonanţa Trenuleţ prin care a decis să majoreze toate salariile din aparatul bugetar cu excepţia demnitarilor, o majorare de 5% pentru toţi angajaţii din instituţiile finanţate din fonduri publice.

Între timp, Guvernul s-a răzgândit şi pregăteşte o nouă OUG prin care va modifica decizia iniţială, în sensul în care această majorare de 5% a salariilor nu se va aplica categoriilor de bugetari în cazul cărora s-au decis deja majorări salariale în cursul acestui an. 

Este vorba de angajaţii din domeniul Justiţiei, care au beneficiat de majorări în 2023, dar şi pentru asigurări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în cazul cărora s-au decis majorări, anul acesta, printr-o lege adoptată în Parlament. 

Sunt vizaţi aici şi angajaţii din Educaţie, cărora Guvernul le-a promis o majorare de 20% a salariilor, de anul viitor, în două tranşe. În aceeaşi categorie intră şi angajaţii din Administraţia Fiscală, ANAF, angajaţii din trezorerii şi din vămile din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Lovitură pentru bugetari înainte de Revelion. Cine sunt angajaţii statului care nu vor primi majorarea de 5%, promisă iniţial