Antena Meniu Search
x

Magazinele s-au redeschis, iar românii s-au așezat din nou la cozi

Magazinele s-au redeschis după zilele libere de sărbători, iar românii s-au adunat din nou în cozile de la supermarketuri.

de Redactia Observator

la 02.01.2020, 22:49

Vezi și

Magazinele s-au redeschis după zilele libere de sărbători, iar românii s-au adunat din nou în cozile de la supermarketuri. Au cumpărat în special peşte, fructe şi legume. Am trecut într-un an nou, dar nu am scăpat de un obicei vechi. Cumpărăm mai mult decât avem nevoie şi rămânem fruntaşi la risipă. 10% din alimente ajung direct la coşul de gunoi.

Un obicei care se repetă în fiecare an, de sărbători. Cumpărăm şi la final aruncăm. De altfel, studiile o dovedesc. De sărbători, o familie cumpără de patru ori mai multă mâncare decât are nevoie. Tot timpul avem impresia că mai lipseşte ceva din frigider. Aşa ajunge România să arunce la gunoi, în fiecare zi, peste 6000 de tone de alimente. Jumătate din cantitate vine de la populaţie.

În a doua zi din an, cozile de la carne s-au mutat la raioanele cu lactate sau la cele cu fructe şi legume.

Specialiştii au o explicaţie pentru fenomenul cumpăraturilor în exces. Românii muncesc tot anul, ca să nu le lipsească nimic din case, de sărbători. Un obicei care ne aminteşte de perioada comunistă. Jumătate din venituri se duc la sfârşit de an doar pe mâncare şi băuturi. Date recente arată că 10% din alimentele cumpărate ajung direct la coşul de gunoi, fără să fie desfăcute. În fiecare an, în România, se aruncă 2,5 milioane de tone de alimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Magazinele s-au redeschis, iar românii s-au așezat din nou la cozi